Christian Horner: 'We hebben grote stappen gemaakt met het chassis'

13 jun. 2017 17:48 Redactie

Christian Horner is optimistisch, maar vreest Force India en Williams


In Canada was het tempo van Max Verstappen opvallend goed te noemen. De Nederlander zat er het gehele weekend goed bij en lag zelfs op de tweede plaats, voordat hij uitviel. Ook Daniel Ricciardo zat er goed bij en sleepte er uiteindelijk een mooie podiumfinish uit.

Alle reden om optimistisch te zijn, zou je denken. Echter is het uitvallen van Max Verstappen en het type circuit dat volgt niet echt iets om vrolijk van te worden, aldus Christian Horner. De teambaas van Red Bull verwacht dat zijn team het de komende twee wedstrijden moeilijk gaat krijgen.

"Ik weet bijna zeker dat Force India en Williams ook in Baku en Oostenrijk weer sterk zullen zijn", vertelt Horner aan Motorsport-total.com. "In Canada was Force India erg sterk en maakten ze het zelfs Ferrari lastig. Daar moeten we ons dus op focussen de komende twee wedstrijden", voegt hij daar aan toe.

Voor de rest van het seizoen denkt Horner dat het nog steeds mogelijk is om mee te doen om de zeges, op bepaalde circuits. Het chassis gaat met sprongen vooruit volgens Horner en dat stemt tot optimisme, al is het chassis ook het enige wat Red Bull kan verbeteren, aangezien ze geen grote motorupdate krijgen van Renault. "We hebben de laatste drie wedstrijden grote stappen gemaakt met het chassis. Op dat vlak hebben we het gat echt wel gedicht. Het is nu nog wachten op updates in andere vormen, zodat we nog mee kunnen doen om de overwinningen dit jaar", aldus Horner.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen