Christian Horner: 'We moeten vooral werken aan de afstelling'

04 apr. 2017 19:04 Redactie

Red Bull gaat vooral aan afstelling werken in de komende wedstrijden


In Australië zat Red Bull Racing een flink eind verwijderd van de snelsten van het veld. In China wil het team een flink inhaalslag maken en dat zal volgens teambaas Christian Horner voornamelijk moeten gebeuren op het gebied van de afstelling van de wagen.

De eerste Grand Prix van het jaar bevestigde dat wat Red Bull al dacht. De RB13 is door de nieuwe reglementen zeer gevoelig op het gebied van aerodynamica. Elke kleine verandering resulteert in totaal ander rijgedrag, waardoor het gebied waarin de auto op zijn best presteert heel nauw is. Het is daarom van groot belang voor Red Bull om te weten hoe de auto reageert op bepaalde set-up veranderingen.

"Het belangrijkste is dat we leren begrijpen hoe de auto reageert op verschillende afstellingen en waarom. Het positieve is in ieder geval dat de auto reageert, zodat we genoeg kunnen experimenteren", blikt Horner vooruit op de komende wedstrijd in China. De grote vraag zal echter zijn of de RB13 afgesteld gaat worden voor droge of natte weersomstandigheden, oor de wedstrijd op zondag wordt namelijk regen voorspeld.

De basis is er wel volgens Horner, het is alleen nog het gebruik in de praktijk dat goed moet worden afgesteld. "Ferrari heeft echt geweldig werk geleverd als je kijkt naar het chassis en de motor. Ze zijn heel sterk uit de startblokken gekomen, maar het seizoen duurt twintig wedstrijden. Wij hebben een goede basis en de reglementen zijn nog heel nieuw. We kunnen ons dus heel snel ontwikkelen in korte tijd, ik heb er alle geloof in dat wij gaandeweg het seizoen in een competitieve situatie zitten", aldus Horner.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen