Christian Horner: "Weekend om snel te vergeten voor Ricciardo"

29 mrt. 2017 20:09 Redactie

Daniel Ricciardo maakt een valse start in 2017


Het eerste Grand Prix-weekend was niet het weekend van Daniel Ricciardo. Uitgerekend in zijn geboorteland Australië zag Ricciardo een goede klassering gedurende het weekend steeds verder uit zich raken. Teambaas Christian Horner had het wel een beetje te doen met zijn coureur.

"Voor Daniel was dit een heel slecht weekend", begint Horner over het weekend van de Australiër. "Zaterdag begon het met de crash in de kwalificatie. Het team heeft de gehele nacht hard doorgewerkt om de boel op tijd klaar te krijgen voor de race."

Dat leek in eerste instantie ook genoeg. Ondanks dat Ricciardo als vijftiende moest starten, lagen er op voorhand kansen op een mooie top zes notering. In de opwarmronde liep het echter al mis voor de Australiër. "We moesten de versnellingsbak vervangen, dat was een hele klus. Gelukkig lukte dat op tijd, maar vervolgens zorgde een defecte sensor er voor dat hij tijdens de formatieronde in de zesde versnelling bleef steken", verklaarde Horner.

De race leek zo goed als voorbij, maar de monteurs van Red Bull Racing wilde toch proberen om de wagen te repareren. Dat lukte, maar net niet op tijd voor het begin van de wedstrijd. Met twee ronden achterstand begon Ricciardo alsnog aan de wedstrijd, maar halverwege viel hij weer stil. "De monteurs hebben een wonder verricht door de wagen van Daniel in zo'n korte tijd te repareren. Maar helaas hield de wagen er daarna weer mee op. We weten nog niet wat het probleem is, dat zijn we nog aan het onderzoeken."

Al met al was er maar één conclusie na het de eerste Grand Prix van het seizoen: "Dit was een weekend om heel snel te vergeten!".

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen