Claire Williams ontkent gesprekken met Honda

21 jun. 2017 09:31 Redactie

Williams gaat niet met Honda in zee


Williams is nog niet van plan om met Honda-motoren te gaan rijden volgend seizoen. Dat heeft teambaas Claire Williams gezegd als reactie op geruchten dat Williams het fabrieksteam van Honda zou gaan worden.

Sinds de Grand Prix van Canada staat de relatie tussen McLaren en Honda onder druk. Een breuk tussen het team en de motorfabrikant lijkt aanstaande en volgens de laatste geruchten gaat Williams de plek van McLaren overnemen.

Van die geruchten is echter niets waar, zo laat Williams weten tegenover Sky Sports. "We hadden een geweldige samenwerking met Honda in de jaren '80, maar ik kan je verzekeren dat we niet met Honda hebben gesproken over volgend jaar", is Williams duidelijk.

Volgens Williams gaat haar team niet van motorleverancier 'ruilen', zoals gesuggereerd werd. "Wij zijn niet de reden voor een eventuele breuk tussen McLaren en Honda en wij hebben ook geen persbericht klaarstaan waarin we aankondigen met Honda in zee te gaan", aldus Williams.

"We hebben een fantastische samenwerking met Mercedes", voegt Williams daar aan toe. "Ze hebben ons naar voren gebracht, met een prachtige derde plaats in het kampioenschap als gevolg", is Williams tevreden.

Reden voor verandering ziet Williams dan ook niet. Met de Mercedes-krachtbron kan het team goed meekomen en heeft het een snelle en betrouwbare motor achterin de wagen liggen, weet ook Williams. "Ze zijn een fantastische partner en ze voorzien ons van de beste motoren. Ik zou niet weten waarom we dat zouden willen veranderen, zeker gezien het feit dat Honda de slechtste motor heeft op dit moment."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen