Claire Williams: 'Ook zonder geld had Lance Stroll bij ons gereden'

15 apr. 2017 12:26 Redactie

Claire Williams is onder de indruk van Lance Stroll


Claire Williams heeft in een interview met Formula1.com gereageerd op de turbulente winter die zij en haar team achter de rug hebben. Na lange onderhandelingen met Mercedes maakte Valtteri Bottas de overstap van Williams naar Mercedes, kwam Paddy Lowe weer van Mercedes naar Williams en werd veteraan Felipe Massa opgeroepen om naast de jonge Lance Stroll te racen. Daarnaast was er kritiek op het aantrekken van Lance Stroll, omdat hij veel geld mee bracht naar het team.

"Ik had Stroll ook opgenomen in het team als hij niet dat geld had meegebracht", antwoordt Williams op de vraag of geld de reden was voor het aantrekken van de jonge Canadees. "Al is het niet geloofwaardig om te zeggen dat het helemaal niets uitmaakte. Het is altijd mooi meegenomen natuurlijk, maar dat is niets nieuws in de Formule 1."

Het optreden van Stroll in China was bemoedigend, al zat zijn race er na een paar bochten al op. Na een sterke kwalificatie (P10) kwam hij in de race in aanraking met Sergio Perez. Hoewel het niet helemaal zijn schuld was, had hij het wel kunnen voorkomen. "Stroll reed fenomenaal in China. Hij haalde in zijn tweede kwalificatie meteen Q3 en hij had natuurlijk weinig gereden op de vrijdag door het weer. Ik denk dat hij zijn talent heeft laten spreken", aldus Williams.

Dit jaar moet Stroll dan ook vooral een goede leercurve laten zien volgens Williams. Een resultaat wil ze daar niet aan vastbinden. "Een Formule 1-carrière wordt niet gemaakt of gebroken door een snelle ronde in de eerste vrije training. Het gaat erom dat je constant leert en verbeterd en een goede leercurve laat zien. Lance laat momenteel al zien dat hij fouten uit de eerste wedstrijden niet meer maakt, dus hij doet het heel goed. Ik ben trots op hem, hij is pas 18 jaar en de manier waarop hij omgaat met de druk is indrukwekkend", besluit Williams.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen