Claire Williams: 'Stroll bewijst ongelijk van iedereen'

15 jun. 2017 09:15 Redactie

Claire Williams vindt dat Stroll in de Formule 1 thuishoort


Volgens de teambaas van Williams, Claire Williams, heeft Lance Stroll met zijn optreden in Canada alle criticasters de mond gesnoerd. Met een negende plaats behaalde Stroll zijn eerste punten, waar hij en het team zeer content mee waren.

De eerste zes wedstrijden verliepen allerminst gelukkig voor Stroll. Hij viel uit, werd van de baan gereden of reed zichzelf van de baan. Maar in de zevende wedstrijd was het dan toch raak: Stroll behaalde de eerste WK-punten in zijn carrière en werd de op een-na-jongste coureur met WK-punten in de Formule 1. Met zijn goede optreden heeft Stroll volgens teambaas Williams laten zien wat hij kan.

"Hij heeft alle criticasters de mond gesnoerd", zegt Williams tegenover Motorsport.com"Hij heeft de druk eraf gehaald en dat uitgerekend in Montreal. Ik ben erg trots op hem", laat een blije Williams weten.

Williams denkt dat Stroll vanaf nu alleen maar beter zal gaan worden, nu hij weer een stuk beter met de druk om kan gaan. Uiteindelijk hoort hij gewoon thuis in de Formule 1, is Williams van mening. "Lance is iemand die de druk nodig heeft om beter te worden. Hoe hij er mee om gaat is indrukwekkend. Uiteindelijk laat hij met deze prestatie gewoon zien dat hij in de Formule 1 thuishoort."

Stroll had zijn negende plaats wel te danken aan uitvallers, maar zonder geluk vaart niemand wel. Ook teamgenoot Felipe Massa behoorde tot de uitvallers en daarmee zat er toch een smetje op de race van het team van Williams. "Wie weet waar Felipe had kunnen eindigen? Het podium was misschien wel mogelijk geweest, dus het is erg jammer wat er met Sainz gebeurde", aldus Williams.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen