Column: Lance Stroll zoek(t) hulp

31 mei 2017 11:17 Redactie
De beelden van de huilende Ferrari fan in Spanje gingen de hele wereld over. We voorspelden destijds al dat er in Monaco weer een huilend jongetje zou zijn met de naam Lance. Een puber die zijn Williams in de vangrail zou parkeren en vervolgens moedeloos en radeloos om hulp zou vragen.

En zo geschiedde het...

Vooropgesteld, Lance deed het best aardig in Monaco. Zijn pace was niet indrukwekkend, maar hij parkeerde de Williams maar een keer in de vangrail. Max Verstappen en Jolyon flikten dat kunstje vorig jaar liefst drie keer. Wat dat betreft viel het allemaal niet eens zo tegen wat Lance liet zien. De snelheid was er niet echt en vanzelfsprekend was Massa een klap sneller, maar zo belabberd als verwacht ging het niet.

Donderdagmiddag was daar het moment: Stroll hing in de vangrail. Kan gebeuren! Hoor erbij. Zijn commentaar naderhand was echter wel lachwekkend. "Op de Playstation had ik ook al moeite met deze bochten." Serieus? Vergeleek Lance nu de Formule 1 met zijn Playstation? Voor iemand van 18 jaar die graag serieus genomen wil worden een dom antwoord. De media pakten dan ook groots uit.

Daar waar iedereen tijdens de race aan het wachten was op een crashduel tussen Palmer en Stroll gebeurde er helemaal niets! Meer dan zestig ronden lang ging het goed, tot de Safety Car op de baan kwam. Lance was direct in paniek! "Mijn banden zijn koud, de remmen zijn koud. Als we zo gaan racen dan ga ik crashen." 

PLEASE HELP ME!!! klonk het over de boordradio (zie fragment hieronder). Veel TV-kijkers zal het ontgaan zijn, maar de paniek in de stem van Stroll was hoorbaar. Opvallend was het dat Stroll vrijwel direct nadat de Safety Car naar binnen ging zijn auto parkeerde bij het team van Williams. Remproblemen? Of een mentaal probleem: De angst voor de crash?

https://www.youtube.com/watch?v=XGgWMyRtibU

Het leven van een Formule 1 coureur is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je onervaren bent, je op de Playstation de auto al niet uit de muur houdt en weet dat de hele wereld zit te wachten op jouw crash. Maar welke hulp wil Stroll nu precies? Bij de Playstation zet je brake assist aan, schades uit en worden de ideale lijnen zichtbaar. In de Formule 1 werkt dat toch net wat anders Lance. Dan moet je het toch ook voor een groot deel zelf doen.

Lance zoek(t) hulp, maar wie helpt Lance? En hoe kan je iemand helpen die nog veel te onervaren is voor de Formule 1, anders dan hem tijd te geven buiten de Formule 1?

Ruud

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen