Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel bijt van zich af: "Verstappen heeft dat bewijs weer geleverd"

Autocoureur Tom Coronel krijgt weleens naar zijn hoofd geslingerd dat hij een Max Verstappen-fanboy zou zijn, dat hij door het leven gaat met een oranje bril op. Daar is hij wel klaar mee. Wat hij zegt, zegt hij namelijk altijd met een reden.

Het is in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 dat Tom Coronel de vraag krijgt voorgelegd of de Max Verstappen van dit jaar slechter was dan die van volgend jaar. Op het moment dat hij zijn antwoord inzet, voelt de joviale WTCR-coureur de bui alweer hangen. "Nou, hij groeit nog steeds", zo steekt hij van wal. "Hij blijft groeien en dat is iets heel frappants. Ik zie het aan zijn zelfvertrouwen. Ik zie dat aan de manier waarop hij dit jaar op Spa-Francorchamps door het veld heen ging. In Hongarije zag ik 'm dingen doen waarbij ik dacht 'kom op, door het veld, waar blijven die inhaalacties van drie man buitenom?'" "Maar nee, hij wachtte gewoon en pakte ze in plaats daarvan één voor één...", zo typeert Coronel de toegenomen mate van volwassenheid. "Ik zie hem nog steeds groeien", zo herhaalt hij, waarna hij direct in de verdediging schiet.

"Dan gaan ze nu natuurlijk allemaal weer dingen roepen over 'Tom met zijn oranje bril'. Forget it! Ik héb geen oranje bril op, ik zie hem gewoon dingen doen die ik anderen niet zie doen. En het bewijs daarvan is ook weer geleverd, want hij is wereldkampioen én hij heeft het all-time record van vijftien overwinningen in één seizoen gepakt." "Dus kap er nou eens mee om over mij te zeggen dat ik fan van hem ben. Ik bén geen fan, ik ben jaloers op hem! Ik heb dat stempel ooit gekregen, maar dat is onterecht. Dat is niet zo." "Weten we, weten we", zo sust gesprekspartner Ruud Dimmers hem, om vervolgens zelf ook in te gaan op de materie: "Waar meet je dat aan af of hij weer beter is?", zo stelt hij hardop de vraag. "Kijk je naar zeges en polepositions, dan zal het volgend jaar waarschijnlijk allemaal wat minder zijn." "Maar Max is net 25 jaar oud, die groeit nog steeds. Op die leeftijd ben je nooit zo wijs als wanneer je 35 bent. Hij zal blijven groeien. Dat zal niet met dezelfde stappen blijven gebeuren, want dan wordt het op een gegeven moment wel een beetje eng. Als totaalplaatje zal hij beter worden, maar resultaat technisch denk ik niet." Die analyse kan de goedkeuring wegdragen van Coronel: "Klopt", klinkt het tot slot resoluut.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'