Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Verstappen met veel vertrouwen van start in Brazilië"

De Braziliaanse Grand Prix van 2016 betekende voor Max Verstappen zijn wereldwijde doorbraak. Na een indrukwekkende inhaalrace in de Braziliaanse regen, werd de Nederlander bedolven onder complimenten. Dit weekend racet Verstappen wederom op Interlagos en Racingnews365 blikt samen met Tom Coronel vooruit.

Het Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als het circuit van Interlagos, vormt dit weekend het decor van de Braziliaanse Grand Prix. Na de zege in Mexico zijn alle ogen op Max Verstappen en Red Bull gericht, maar de Nederlander is volgens Tom Coronel niet de favoriet. "Het circuit is niet ideaal voor Red Bull en Max Verstappen, maar dat waren Oostenrijk en Mexico ook niet. We weten allemaal hoe dat afliep met zeges in beide races. Het zelfvertrouwen binnen het team en bij Max is erg groot en groeit met de race", blikt Coronel in gesprek met Racingnews365 vooruit.

Max Verstappen bewaart goede herinneringen aan de Braziliaanse Grand Prix. In 2016 stal hij de show met een legendarische inhaalrace in de regen. De Brazilianen omarmden de jonge Nederlander als 'nieuwe Senna'. "Twee jaar geleden zagen we hier voor het eerst wat voor wereldtalent Max Verstappen is. De ruwe diamant toonde zijn kunnen tijdens de regen", blikt Coronel enthousiast terug. "De hele wereld was onder de indruk en niet in de laatste plaats de Braziliaanse fans. Ze zongen Verstappen toe zoals ze Senna vroeger toezongen en noemde hem al de nieuwe Senna". Tekst gaat verder onder foto.

Tom Coronel

Een podiumplaats voor Verstappen, maar misschien zelfs wel meer

Interlagos is voor de coureurs een zwaar circuit, omdat het anti-clockwise is. Het merendeel van de bochten zijn linksaf, wat voor een hogere belasting van de nekspieren zorgt. "Het circuit is relatief kort en de rondjes zijn snel, waardoor de tijdsverschillen klein zijn. Dit zorgt tijdens de race ook voor meer kansen, zeker als een coureur zijn bandenslijtage onder controle weet te houden, iets waarin Max Verstappen erg sterk is." Coronel verwacht dat het voor Mercedes in Brazilië ook de tijd voor de 'cadeautjes' is. "Als Mercedes de bovenliggende partij is dan krijgt Valtteri Bottas nog wel een cadeautje van het team. Hij heeft nog een zege tegoed en Lewis Hamilton heeft niets meer te verliezen." Of het zover komt valt nog te bezien. Vorig jaar zegevierde Sebastian Vettel namens Ferrari en Coronel verwacht ook dit jaar een ijzersterke Italiaanse equipe aan de start. "Ik denk dat Ferrari het te kloppen team is, dit is een circuit wat ze goed moet liggen. Voor Max Verstappen verwacht ik gewoon weer een podiumplaats, maar misschien wel meer. Met Max weet je het immers nooit."

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"