Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronels dolblij na finish Dakar Rally 2023: "En nu even een biertje doen!"

Tim en Tom Coronel zijn gefinisht in Dakar. Tijdens hun respectievelijk zestiende en elfde Dakar Rally ging het met pieken en dalen, maar achteraf zijn ze beide zeer trots.

Vanuit Saoedi-Arabië staat Tom Coronel RacingNews365 te woord kort nadat hij samen met tweelingbroer Tim over de finish van de veertiende en laatste etappe van de Dakar Rally 2023 is gekomen. De twee deden niet meer mee voor het klassement, nadat ze een week eerder keihard crashten, maar dat mag de pret niet drukken. Tom is zeer trots op zijn broer en zichzelf, zo laat hij weten. "Het ging goed! Ik ben blij dat ik met mijn broertje weer de rally heb gereden. Het was een mooi avontuur en we zijn ook gefinisht! Het was een mooie mijlpaal, super leuk om dit weer mee te mogen maken. Jammer van de tegenslag, maar dan ga je gewoon voor de finish. Het hoort ook bij de Dakar Rally."

1614568616061460481

We made it: #Dakar2023 ! 💪🏁 Super happy to get the car back in 1 piece, on 4 wheels again 😅, our team did a superb job! Also thanks to our partners, the team at home and of course our family for their endless support. ❤️ #DakarInSaudi #DakarRally #CoronelDakar pic.twitter.com/M1uVvIzmaB — Tom Coronel (@TomCoronel) January 15, 2023

Doelstelling niet gehaald

Door die grote tegenslag van vorige week zaterdag - Tim en Tom crashten hard waardoor hun bolide net niet total loss was - tuimelden ze naar beneden in het klassement en deden ze ook niet meer mee. Wel mochten ze de Rally uitrijden. Dat deden ze met verve, maar hun doelstelling hebben ze daardoor niet kunnen halen. "De laatste etappe heb ik gereden", vervolgt Tom. "Het was heel glad, heel modderig en we gleden alle kanten op! Het was heel leuk, een vette rally. Het was wel de zwaarste in Saoedi-Arabië tot nu toe, kijk maar naar het aantal mensen dat er gefinisht is. Het was weer gaaf!" Er had meer in gezeten, maar toch is Tom opgetogen. "Op naar de volgende, want deze auto kan echt wel rond plek vijftien finishen en ik denk nog wel beter dan dat. Als, als, als... Als we niet gerold waren, dan word je gewoon P12 à P15. Onder de P20 was ons doel, dus dat moet volgend jaar weer het doel zijn, want het is weer niet gelukt." "Maar ja, er zijn meerdere mensen die problemen hebben gehad en niet gefinisht zijn. Het tempo was goed en we hebben veel ervaring nu. Tim zestien jaar, ik elf jaar. Volgend jaar gaan we dan voor zeventien en twaalf, dus dan hebben we 29 jaar ervaring. Dan moet het toch een keer goed komen. De auto is goed, wij zijn goed en wij zijn blij." Maar eerst even relaxen. "Vanavond gaan we een biertje doen met het team. Dat kan niet in Saoedi-Arabië, dat klopt, want wij gaan de brug over naar Bahrein. Daar zit ons hotel en dan kunnen we even een biertje doen." Check hieronder de beelden van de laatste dag van Tim en Tom.

PMTmZDAY3aQ

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen