Coulthard haalt uit naar Honda: 'Dit is Formule 1, geen Formule Excuus'

17 mrt. 2017 20:16 Redactie

Coulthard hard in oordeel over Honda: 'Presteer of ga iets anders doen'


Voormalig Formule 1 coureur David Coulthard heeft zijn duidelijke mening gegeven over Honda. De Japanse motorleverancier is er na drie jaar nog niet in geslaagd om een kwalitatieve Formule 1 motor te ontwikkelen.

"Het is een groot probleem. Dit is het derde jaar van het partnership tussen Honda en McLaren. Ja, je mag zeggen dat Honda nog aan het opbouwen is. Of dat ze minder tijd hebben gehad dan de andere fabrikanten. We praten wel over de Formule 1, niet over de Formule Excuus!" 

"Je gaat presteren of je gaat wat ander doen." is Coulthard duidelijk in zijn oordeel tegenover Autosport ME.

Het niet presteren van Honda heeft ook direct haar neerslag op het team van McLaren

"Het heeft een negatief effect op de spirit binnen het McLaren team, de sponsoren en alle partners van het team. Er is roering geweest in het management, met een herstructurering tot gevolg. Niemand haalt er voldoening uit om een van de grootste, historische teams te zien lijden." laat de voormalig McLaren coureur weten.

"Er zijn grote communicatieproblemen geweest. Als Honda eerlijk gecommuniceerd had richting McLaren over de prestaties van de motor, dan zou geen enkel team die motor in hun auto willen. Dat zou een team pas accepteren op het moment dat de motor competitief was."

"In de formule 1 kan je het jezelf niet veroorloven om een slecht seizoen te hebben en zeker geen twee seizoenen. Nu lijkt het erop dat dit seizoen nummer drie op rij wordt."

De eerste twee seizoenen van de samenwerking tussen Honda en McLaren verliepen zeer matig. In 2015 stonden Button en Alonso erg vaak stil met technische problemen. Daarnaast was de betrouwbaarheid van de motoren zo slecht dat het team gridstraf na gridstaf moest incasseren. Vorig seizoen leek de weg omhoog te zijn ingeslagen, maar het was nog altijd slechts goed voor de tiende positie voor Fernando Alonso in het WK.

Foto: McLaren-Honda

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen