Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard vergelijkt Verstappen met Schumacher en Senna: 'Hij is in het hoofd van Hamilton gekropen'

Oud-F1-coureur David Coulthard is onder de indruk van Max Verstappen en hij vergelijkt de nieuwste wereldkampioen met enkele grote namen in de sport.

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren in 2021 in een bloedstollend gevecht om de wereldtitel verwikkeld. De twee reden in de eerste vier races steeds zij aan zij en raakten elkaar in Silverstone, Monza en Jeddah. Het Formule 1-seizoen was spannend tot en met de laatste ronde in Abu Dhabi. De Nederlander kwam het vaakst als winnaar uit de strijd en mag zich dan ook de nieuwste wereldkampioen Formule 1 noemen. "Hij is een uitzonderlijk mens en een uitzonderlijk atleet", zegt David Coulthard voor de microfoon van Channel 4 . De Schot vergelijkt Verstappen met enkele grote coureurs. "Hij is briljant, maar verdeeld ook mensen. Wie kennen we nog meer die zo zijn? Ayrton Senna en Michael Schumacher, om er maar een paar te noemen. Dus sommige zijn in staat geweest om het te doen."

Verstappen paste tactiek aan op dominante Hamilton

Hij ziet een verschil tussen die drie coureurs en Hamilton. De Mercedes-coureur is volgens hem een 'nettere' coureur en mag daarvoor ook geprezen worden. "Eerlijkheidshalve moet ik Lewis wel nageven dat hij op een nette manier een groot aantal kampioenschappen heeft gewonnen. Hij heeft niet echt veel controverse gehad." Mercedes en Hamilton waren zo dominant, dat Coulthard van mening is dat Verstappen daarom een andere tactiek moest toepassen in 2021."Met de macht van Mercedes en Lewis, moest Max een andere aanpak kiezen." "Zijn aanpak is: 'als er een deur op een kiertje staat, gaat hij er vol voor'. En Lewis moet de deur open blijven zetten omdat hij weet dat hij (Verstappen, red.) eraan komt, dus dat is in het hoofd van Lewis gekropen", beweert de voormalig coureur.

Coulthard houdt van agressieve rijstijl Verstappen

Verstappen staat bekend om zijn agressieve rijstijl die soms tot controversie lijdt. In Saoedi-Arabië werd hij hiervoor nog tot tweemaal toe bestraft door de stewards. Coulthard is juist fan van de agressieve rijstijl van de Red Bull-coureur. "Max heeft er voor moeten vechten en is altijd een winnaar geweest. Hij sloeg enkele lagere klasses over toen hij debuteerde in de Formule 1. Hij is voor niemand bang, dat zit niet in zijn hoofd. Wat ik het meest indrukkwekkende vindt, is dat als er een gat is, hij ervoor gaat. Er is niet eens sprake van twijfel." Daar ziet de Schot een groot verschil met zichzelf. "Toen ik nog racete, maakte ik altijd de afweging: 'moet ik het nu riskeren, moet ik het niet riskeren'. Hij gaat er gewoon voor. Het is echt heel speciaal", oordeelt Coulthard.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden