Coureurs zijn het niet eens over invoering 'schild'

27 apr. 2017 18:01 Redactie

Nieuwe cockpitbescherming moet volgend jaar zijn intrede doen


Een paar dagen terug besloten de F1 Strategy Group en de F1 Commission dat de 'halo' definitief niet zijn intrede gaat doen in de Formule 1. In plaats daarvan gaat een andere cockpitbescherming zijn intrede doen, het 'schild'. Dit 'schild' moet voor de cockpit geplaatst worden en lijkt enigszins op het 'aeroscreen' dat Red Bull ontwikkelde.

De coureurs zijn echter niet allemaal even enthousiast over het 'schild'. Zo is Romain Grosjean fel tegenstander van welke cockpitbescherming dan ook. "De halo of het schild, ik wil het allebei niet. Veiligheid staat natuurlijk voorop, maar ik wil niets veranderen aan hetgeen waar ik van jongs af aan de Formule 1 al mee associeer: open cockpits. We moeten geen gesloten cockpits krijgen", aldus Grosjean.

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo is redelijk positief over het 'schild' en staat open voor cockpitbescherming. "We hebben een presentatie gehad over het schild en de eerste indruk is prima. Er wordt nog wat aan gesleuteld en dan kunnen we het gaan testen op de vrijdag. Het is in ieder geval goed dat er nog steeds gekeken wordt naar een vorm van cockpitbescherming."

In tegenstelling tot Ricciardo is Daniil Kvyat geen voorstander van welke cockpitbescherming dan ook. "We worden op dit moment al genoeg beschermt. We moeten de Formule 1-wagens gewoon zo laten zoals ze nu zijn", is Kvyat van mening. Daarentegen is Valtteri Bottas het juist wél eens met Ricciardo. "Het ziet er prima uit, het is een goede stap ten opzichte van de Halo. Veiligheid is een belangrijk onderwerp, dus daar moeten we aan blijven werken. Dit is een stap in de goede richting", aldus Bottas.

Voor meer foto's van het 'schild' klik je hier.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen