Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coureurs genieten van titelgevecht Verstappen en Hamilton: "Droomscenario"

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton houdt de gemoederen flink bezig. Ook de andere coureurs op de grid smullen van het gevecht tussen de Red Bull-coureur en de man van Mercedes.

De allerlaatste Formule 1-race van 2021 staat voor de deur. Lewis Hamilton en Max Verstappen beginnen aan de Grand Prix van Abu Dhabi met een gelijk aantal punten en de laatste wedstrijd zal dus allesbeslissend zijn. Niet alleen de fans genieten van dit zinderende F1-seizoen, ook de andere coureurs in de paddock genieten van de strijd tussen Verstappen en Hamilton. "Het is best denkbare scenario. Ze hebben evenveel punten en uiteindelijk wint degene die de volgende race wint", zegt Daniel Ricciardo tegen onder meer RacingNews365 . "Voor een fan is dit fantastisch. Net wanneer je denkt dat de Netflix niet spannender kan worden", lacht de Australiër. "Dat is waar je elk jaar op hoopt, je wilt zo'n gevecht voor de wereldtitel zien. Aan de ene kant heb je veteraan die alle records heeft gebroken tegenover de jongste racewinnaar ooit. Ze gaan nek aan nek en het is een echte strijd."

Gluren op de schermen tijdens de race

De McLaren-coureur geeft toe dat hij het jammer vindt om zelf niet voor de titel te vechten, maar hij weet dat het gevecht tussen de Red Bull-coureur en de Mercedes-man goed is voor de Formule 1. "Natuurlijk vind ik het jammer dat ik geen onderdeel van uitmaak. Maar voor de sport en als een fan van de sport is het een droomscenario." "Soms als ik in niemandsland rijdt probeer ik op de schermen te kijken tijdens de race, maar zondag was ik vooral bezig met de auto op de baan te houden", geeft Ricciardo toe als hem door RacingNews365 wordt gevraagd of hij iets van het gevecht tussen Verstappen en Hamilton in Saoedi-Arabië heeft mee gekregen. "Dit is niet echt een circuit om naar de schermen te kijken. Ik zal niet liegen, er zijn circuits waar je het het op het rechte stuk kunt doen, maar in Jeddah ging dat niet", aldus Ricciardo. Hij krijgt bijval van zijn teamgenoot bij McLaren.

Vechtend voor het hoogst haalbare

"Het is heel spannend. Terwijl ik rondrijd kijk ik ook naar de schermen, maar ik heb niet heel veel kunnen zien", bekend Lando Norris. "Ik kijk er naar uit om terug naar mijn kamer te gaan, te douchen en wat herhalingen terug te kijken", zei Norris na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De jonge Brit vindt het heel speciaal dat Verstappen en Hamilton met een gelijk aantal punten naar Abu Dhabi afreizen. "Er zijn vaker kampioenschappen geweest waar coureurs een gelijk aantal punten hadden of vijf punten verschil ofzo." "Maar dan betekent het niet zoveel als dat het nu doet. Het gaat nu om het wereldkampioenschap Formule 1. Het gaat over het het hoogst haalbare en dat maakt het natuurlijk specialer", vindt de McLaren-coureur.

Hij krijgt bijval van Pierre Gasly. "Voor de neutrale fan is het echt ongelooflijk wat hier gebeurt. Verstappen en Hamilton gaan met een gelijk aantal punten naar de laatste race toe. Ik weet niet of dat ooit gebeurd is in de geschiedenis van de Formule 1", zegt de coureur van AlphaTauri. De Fransman denkt dat de coureur met de beste auto zal winnen in Abu Dhabi. "Beide coureurs hebben verbazingwekkend goed gepresteerd dit seizoen en we zullen zien welke auto er beter is in de laatste race. Het is echt ongelooflijk voor de sport."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"