Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Cruciale dagen in aantocht voor Mercedes: "Anders lastig in te lopen op Red Bull"

Na een moeilijk jaar voor Mercedes in 2022 hoopt Toto Wolff alle potentie van de Mercedes-bolide te kunnen benutten in 2023.

Toto Wolff geeft toe dat Mercedes niet zal weten of ze de eerdere problemen met hun auto voor 2023 hebben aangepakt totdat de testdagen van het nieuwe Formule 1-seizoen van start gaan. Het team had het in 2022 zwaar en al vroeg in het seizoen kampte de W13 met hardnekkige problemen zoals porpoising. Hoewel er tekenen van vooruitgang waren te zien naarmate het seizoen vorderde, was de Duitse renstal uiteindelijk niet in staat om de pace van Red Bull en Ferrari te evenaren. Het seizoen werd afgesloten op de derde plaats. Wolff is ervan overtuigd dat Mercedes nu weet wat er mis ging, maar blijft voorzichtig met het doen van voorspellingen totdat de testdagen echt zijn begonnen.

Wolff over het belang van testen

"Ik denk dat we hebben begrepen hoe we zijn teruggevallen en waar de tekortkomingen zitten" legt Wolff enigszins hoopvol uit aan de media, waaronder RacingNews365. "We werken er hard aan om met een auto te verschijnen waarbij alle problemen zijn verholpen, maar we zullen het pas zien wanneer we gaan testen of het potentieel daadwerkelijk uit de auto komt en gebruikt kan worden." Wolff weet in ieder geval zeker dat het design van de nieuwe Mercedes-bolide genoeg potentie heeft. "Als je met een halve seconde achterstand het seizoen start, dan is het ongetwijfeld lastig om in te lopen op de grote concurrententeams zoals Red Bull of Ferrari."

Mercedes stelt 'realistische' verwachtingen

Mercedes is klaar voor de uitdaging om hun rivalen weer in te halen, maar Wolff vindt dat ze ook realistisch moeten blijven in hun verwachtingen. "We zijn vastbesloten om Red Bull en Ferrari weer in te halen", zo vervolgt de Oostenrijkse teambaas. "Maar we moeten onze verwachtingen realistisch houden. Als we presteren zoals we hopen, dan willen we graag vooraan meedoen. Dat lijkt me een uitgangspunt, maar daar gaan we niet direct vanuit. Maar ik denk dat er nog zoveel potentieel zit in onze auto, in het concept, in de manier waarop we met de auto rijden, enzovoort, dat er sneller ontwikkeld kan worden." De testdagen van het Formule 1-seizoen voor 2023 vinden plaats in in Bahrein van 23-25 februari, voorafgaand aan de eerste race van het jaar op diezelfde locatie, op 5 maart.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden