Damon Hill: 'Wagenbeheersing Max Verstappen briljant'

22 apr. 2017 07:50 Redactie

Damon Hill: 'Max Verstappen was in China zoals Senna op Donington'Voormalig wereldkampioen Formule 1 Damon Hill is zwaar onder de indruk van Verstappen. De kampioen van 1996 vergelijkt de race van Max in China met die van Senna op Donington.

Ayrton Senna toonde zijn magistrale rijkunsten op het natte circuit van Donington in 1993. Direct na de start lag hij op een vijfde positie, maar met sublieme acties wist hij binnen één ronde de leiding van de race te veroveren. Max Verstappen klom vanaf een zestiende startplek razendsnel op tot een tweede positie. Na één ronde kwam hij al als zevende door in China.

Damon Hill vindt de wagenbeheersing van Verstappen briljant. "Hij is net Senna! Max deed was Senna destijds deed." vertelde de kampioen van 1996 zichtbaar opgetogen.

"Max moest echter nog veel meer auto's inhalen dan Ayrton tijdens de wedstrijd."

Ook voormalig F1 en DTM coureur Paul di Rest toont zich zwaar onder de indruk. "Max Verstappen rijdt totaal andere lijnen wat opmerkelijk is. Bij karting kan dat prima, maar in een Formule 1 auto rij je normaal gesproken zoveel mogelijk de ideale lijnen."

Het zelfvertrouwen en de ontspanning in de rijstijl van Verstappen valt Di Resta direct op: "Je kan zien dat hij totaal ontspannen is. Zelfs als zijn auto even dwars gaat raakt hij niet in paniek. Andere coureurs hebben daar veel meer moeite mee." vertelt hij aan Sky Sports.

"Je ziet Max steeds kijken waar er plaats is op de baan, in plaats van waar het niet kan. Je ziet dit soort races maar zelden." complimenteert Di Resta de Nederlander met zijn super race in China.

Max Verstappen staat te boek als uitstekend regenrijder. Vorig jaar finishte hij als tweede in Engeland en derde in Brazilië. Zijn optreden in Brazilië kreeg het publiek op de banken, omdat hij vanuit de achterhoede in de slotfase van de race naar het podium reed.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen