Daniel Ricciardo: 'Geen idee hoe we halve seconde hebben gewonnen'

23 apr. 2017 19:30 Redactie

Daniel Ricciardo snapt niks van tijdwinst Red Bull


De Grand Prix van Bahrein verliep boven verwachting goed voor het team van Red Bull Racing. In China zat het team nog 1,3 seconden van de snelste kwalificatietijd, terwijl het gat in Bahrein nog maar 8 tienden was. Red Bull-coureur Daniel Ricciardo snapt niks van die snelle verbetering.

Het was voor Red Bull een aangename verrassing. He gehele weekend kon het team weer vooraan meedoen. Hoewel Red Bull het Mercedes en Ferrari uiteindelijk in de race niet heel moeilijk kon maken, was het weekend in Bahrein al een eerste teken van herstel. Nadat Ricciardo in China nog pessimistisch was, is hij nu een stuk optimistischer.

"In China was ik nog er pessimistisch over onze kansen op een podium onder gelijke omstandigheden, maar na Bahrein ben ik een stuk hoopvoller. Misschien gaat het een stuk sneller dan verwacht", aldus Ricciardo. Ricciardo is dus hoopvol, maar ook verbaasd.

"Ik heb echt geen idee hoe we die halve seconden hebben gewonen. Hopelijk weren de engineering wel precies hoe het komt, zodat we ons nog verder kunnen verbeteren. Het is in ieder geval bemoedigend dat de snelheid er wel in zit", laat Ricciardo weten.

Het geheim achter de snelle RB13 in Bahrein was volgens Ricciardo de speciale afstelling van de wagen. "We hebben de wagen met veel downforce afgesteld, omdat we denken dat daar het probleem zit. We proberen de wagen zoveel mogelijk grip te geven, want dat is een van de sterke punten van de RB13." 

Of Red Bull daadwerkelijk in de buurt kan komen van Mercedes en Ferrari zal het team komend weekend in Rusland moeten bewijzen. Twee weken later, in Barcelona, neemt Red Bull grote updates mee, waarmee het team nog een stuk dichter bij de kop wil komen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen