Daniel Ricciardo geschrokken van achterstand Red Bull

14 apr. 2017 07:44 Redactie

Daniel Ricciardo: 'Ik had niet verwacht dat de achterstand zo groot was'


De start van het seizoen is nog niet wat Ricciardo ervan verwacht had. De teamgenoot van Max Verstappen had niet verwacht dat de RB13 direct een winnende auto was, maar is toch wel geschrokken van het gat.

"We hebben nog wel behoorlijk wat tijd nodig om het gat te dichten, er is niet even een oplossing om het ineens op te dichten. We moeten van dag tot dag leven en proberen om iedere dag iets beter te zijn dan de dag ervoor. We kunnen onmogelijk voorspellen of we dit weekend of de race erna kunnen winnen."

Het gat van 1,3 seconde is aanmerkelijk groter dan Ricciardo verwacht had. Slapeloze nachten heeft hij niet, doordat hij tijdens de wintertest al kon wennen aan het idee. Destijds verwachtte het team nog dat het slechts een halve seconde tekort zou komen.

"Ik heb nog geen slapeloze nachten, maar het is niet de situatie die we wensen. Helaas was dit de laatste vier seizoenen ook al het geval, maar het is wat het is. Ja, we liggen achter maar het is nu aan ons om de beste manier te vinden om zo snel mogelijk progressie te boeken." laat hij op F1.com weten.

"Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het gat zo groot zou zijn. In Barcelona was al duidelijk dat we niet de snelste waren, maar we verwachtten destijds een halve seconde tekort te komen. Met een goed chassis zouden we dat grotendeels kunnen compenseren. Nee, 1.3 seconde hadden we nooit verwacht."

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen