Daniel Ricciardo heeft geluk in Monaco

28 mei 2017 16:19 Redactie

Ricciardo met perfecte strategie in Monaco


Daniel Ricciardo was na afloop van de kwalificatie totaal niet te spreken over de strategie van zijn team. Hij verwachte een kansloze race maar juist een goede strategie in de race bracht hem uiteindelijk op het podium.

Daniel Ricciardo begon vanaf een vijfde startplek en zat er vanaf de start direct goed bij. Een aanval op zijn teamgenoot Verstappen bleef echter uit maar het onderlinge verschil was gering. Nadat er enkele ronden waren gereden, leek het veld zich gesetteld te hebben. Voor Ricciardo leek een vijfde plaats het maximaal haalbare. Red Bull besloot echter om Verstappen al vroeg naar binnen te halen om zo eventueel Bottas te verschalken. Ricciardo bleef buiten en kon hierdoor een marge opbouwen toen hij vervolgens een paar ronden later naar binnen kwam voor een vers setje banden.

Zijn opgebouwde marge was voldoende om zowel Bottas als Verstappen voor te blijven. Hierdoor stond hij opeens op het virtuele podium. Dit kwam nog even in gevaar toen hij na de safety car de vangrail raakte. De 27-jarige Red Bull coureur kon echter zijn weg vervolgen en reed vervolgens naar zijn tweede podiumplaats van dit jaar.

Tot ieders verrassing verscheen Nico Rosberg na afloop op het circuit om de interviews af te nemen met de rijders. Gisteren stond Ricciardo nog geïrriteerd de pers te woord, nu zagen we zijn bekende grijns weer toen Rosberg hem vroeg naar zijn gevoel.

"Ja ik ben inderdaad erg blij nu. Gisteren liep het totaal niet en baalde ik dat we het potentieel van de auto niet konden benutten. Vandaag kon ik gelukkig mijn kans pakken. Max en Bottas pitten al vrij vroeg waardoor ik de baan voor mijzelf had. Mijn banden waren goed op temperatuur waardoor ik snelle rondetijden neer kon zetten. Uiteindelijk lukte de overcut dus prima!"

Natuurlijk vroeg Rosberg hem ook nog even naar zijn momentje in de slotfase van de race.

"Toen ik de vangrail raakte... pfff, daar genoot ik natuurlijk echt niet van. Ik dacht echt even dat mijn race voorbij was en dat ik de auto had beschadigd. Gelukkig was dat niet zo en kon ik mijn race vervolgen. Het was absoluut een angstig momentje maar ik kon gelukkig mijn derde plek vasthouden!"
Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen