Daniel Ricciardo hoopt op podium tijdens regenrace in China

08 apr. 2017 14:35 Redactie

Ricciardo: 'De auto voelde goed aan, maar we zijn gewoon te langzaam'


Daniel Ricciardo was 'best of the rest' tijdens de kwalificatie voor de GP van China. De Australiër noteerde de vijfde tijd op ruime achterstand op Mercedes en Ferrari.

Ricciardo was na afloop realistisch. Meer zit er op dit moment niet in de RB13. "Ik ben tevreden dat ik het maximale uit de auto wist te halen. Natuurlijk willen we als team meer dan dit."

"Ik was nog niet helemaal tevreden over de set-up dit weekend, maar we haalden er in de kwalificatie het maximale uit. We missen gewoon snelheid ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Desondanks ben ik tevreden over de balans ten opzichte van vanmorgen. We hebben enkele grote wijzigingen doorgevoerd die goed uitpakten in de kwalificatie." 

Onder droge omstandigheden lijkt een podiumplaats ver weg. Ricciardo was liefst 1,3 seconde langzamer dan de poletijd van Hamilton en kwam één seconde tekort ten opzichte van vierde man Raikkonen. Regen moet dan ook de reddingsboei vormen voor Red Bull.

"Ik zal zeker niet teleurgesteld zijn als het regent. De regen biedt voor ons meer kansen en het is aan mij om die te benutten. We hopen dat de auto goed presteert in de racen. Downforce speelt dan een belangrijke rol, dus het blijft afwachten."

"Voor de fans belooft het een spannende race te worden. We doen er alles aan om op het podium te finishen."

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen