Daniel Ricciardo: 'Hopelijk staan we wat dichter bij Mercedes en Ferrari'

11 mei 2017 19:31 Redactie

Daniel Ricciardo tempert verwachtingen


In aanloop naar de Grand Prix van Spanje is de 'grote' update van Red Bull het onderwerp van gesprek. In de loop van de week kwamen diverse geruchten naar buiten dat de update van de RB13 'significant' zou zijn en dat het team zelfs dacht aan een naamsverandering. Uiteindelijk bleek het erg mee te vallen en Daniel Ricciardo tempert dan ook de verwachtingen voor komend weekend.

Volgens Ricciardo blijft Red Bull 'gewoon' het derde team in Spanje en zal het niet op dezelfde hoogte komen als Mercedes en Ferrari. "Ik denk dat we blijven staan waar we nu staan", blikt Ricciardo vooruit op het komende weekend. "Hopelijk staan we wat dichter bij Mercedes en Ferrari, maar ik verwacht niet dat we ineens gaan winnen dit weekend", voegt hij daar aan toe.

Vorig jaar wist Red Bull de eerste van uiteindelijk twee zeges te behalen op het circuit, al had het daar wel wat hulp bij nodig. Die hulp creëerde echter een 'momentum', waardoor het team gedurende het jaar steeds beter werd. "Het gaat om vertrouwen en het 'momentum'. Als de updates werken dit weekend, dan krijgt iedereen meer vertrouwen en kunnen we verder groeien als team", legt de Australiër uit.

Die updates bestaan volgens Ricciardo vrijwel volledig uit aerodynamische updates. "Mechanische updates zijn moeilijk door te voeren gedurende het seizoen, want de auto heeft nu eenmaal een bepaalde basis. Dus we hebben veel aerodynamische updates meegenomen, zoals andere vleugels en sidepods. Maar de auto is in de basis hetzelfde gebleven", aldus Ricciardo.

Dit weekend gaat Red Bull op jacht naar de zilveren en rode auto's die momenteel de dans leiden. Naast Red Bull heeft ook Mercedes grote updates meegenomen, waardoor het op voorhand lastig lijkt voor Red Bull om veel tijd te winnen op de kop van het veld. Zondag om 14:00 uur gaat de wedstrijd van start.

Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen