Daniel Ricciardo na 'leuke' vrijdag: 'We kunnen nog verbeteren'

24 jun. 2017 09:30 Redactie

Daniel Ricciardo tevreden met goede eerste dag


Het was een verrassing voor velen, waaronder Daniel Ricciardo zelf. Het volledige team van Red Bull bezette na de eerste training de eerste en tweede plaats, terwijl ze bij de tweede training de eerste en derde plaats veroverde.

Er waren weinig mensen die het idee hadden dat Red Bull er goed bij zou zitten in Baku, waar het 'rechte stuk' zo'n twee kilometer lang is. Ook Daniel Ricciardo was verbaasd, al was hij nog niet helemaal tevreden. "Het was een goede dag voor mezelf, maar ook voor Max. Geweldig dat we in de top drie staan, maar ik ben nog niet helemaal tevreden, er is nog ruimte genoeg voor verbetering", blijft Ricciardo kritisch.

"Maar we hebben vooruitgang geboekt en ik ben dan ook zeer tevreden met de plek waar we geëindigd zijn vandaag", zei Ricciardo op vrijdag. De Australiër genoot van de vrijdag, vooral omdat hij goed bovenin mee kon doen. "Deze vrijdag was de leukste tot nu toe. De grip kwam langzaam naar je toe en naarmate de sessie vorderde kon ik steeds meer pushen. Er is niet veel ruimte voor fouten en het risico is hoog dat je ergens de muur raakt. Dat maakt het uitdagend", aldus Ricciardo.

Voor de rest van het weekend blijft Ricciardo voorzichtig. Eerst zien, dan geloven, is het motto. "Zoals altijd moeten we een vrijdag niet gaan vieren als overwinning. Zondag worden de prijzen verdeeld, dus hopelijk kunnen we morgen en zondag ook vooraan meedoen", blikt Ricciardo vooruit na afloop van de tweede vrije training.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen