Daniel Ricciardo niet blij: 'Ferrari is sneller dan Red Bull'

09 mrt. 2017 19:15 Redactie

Daniel Ricciardo baalt van matige testdag Red Bull


Red Bull coureur Daniel Ricciardo was niet tevreden over zijn laatste testdag. De Australiër is vaak optimistisch, maar was na vandaag wel klaar met de wintertest.

Het was niet de dag van Red Bull en Ricciardo. Het team kwam vandaag niet in het hoofdstuk voor. Met 128 ronden was het een zeer productieve testdag voor het team, dat in de middag een racesimulatie aflegde. Tevreden was de Australische teamgenoot van Max Verstappen allerminst. Daar waar Ferrari en Mercedes snelle tijden klokten worstelde Ricciardo met de RB13

"We waren vandaag gewoon niet snel genoeg. Ik ben blij dat de dag erop zit en mijn fysiek is prima." laat hij de media weten.

"We kenden geen grote problemen en dat is een opsteker. Ik heb vertrouwen in onze auto, maar we waren vandaag wel langzamer dan onze concurrenten. Op dit moment is Ferrari gewoon sneller dan ons."

Wintertesten, het woord zegt het al, en Daniel is er dan ook klaar mee voor dit jaar. "Ik ben wel klaar met dat testen. Ik wil gewoon racen! Gelukkig neemt Max morgen plaats in de auto en hopelijk kunnen we nog wat dingen verbeteren. Vandaag was de set-up niet naar wens. We hebben de laatste dagen goede progressie geboekt, maar vandaag namen we de verkeerde beslissing met de set-up."

Zondag heeft Red Bull een filmdag gepland op het circuit van Barcelona. De verwachting is dat we dan nieuwe onderdelen op de RB13 zien. Ricciardo liet doorschemeren dat er nog wat veranderingen aan komen. "In Australië zitten er nog wat nieuwe aerodynamische onderdelen op de auto."

Eerder gaf ontwerper Adrian Newey al aan dat de RB13 een 'clean' ontwerp was dat in de komende weken nog gewijzigd zou worden. Vanaf de 'kale' basis wil het team zichzelf verder ontwikkelen. Daar waar er op de Mercedes en Ferrari talloze vleugeltjes zitten, is de RB13 aerodynamisch gezien 'saai' te noemen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen