Daniel Ricciardo ontkracht geruchten: 'Ik blijf bij Red Bull'

07 mei 2017 14:29 Redactie

Daniel Ricciardo blijft nog zeker 1,5 jaar bij Red Bull Racing


Tot nu toe is het nog niet het seizoen waar Daniel Ricciardo op had gehoopt. Ricciardo moet, net als Max Verstappen, toekijken hoe Mercedes en Ferrari strijden om de wereldtitel. De Australiër had graag meegedaan in die strijd en dus doken er geruchten op dat hij ontevreden zou zijn bij Red Bull. De overstap naar Ferrari werd vaak genoemd, maar Daniel Ricciardo ontkracht die geruchten.

Hoewel Red Bull Racing aan het eind van vorig seizoen steeds dichter richting Mercedes kroop, kon het die lijn niet doortrekken in de winter. In plaats van terrein te winnen, verloor het team weer terrein op Mercedes en daarnaast zag het Ferrari ook nog eens langszij komen. Het seizoen 2017 lijkt daardoor nu al verloren voor Red Bull, maar aan een overstap denkt Ricciardo nog niet.

"Ik ben van plan om er de komende achttien maanden vol voor te gaan bij Red Bull Racing. Daarna zien we het wel", verklaart Ricciardo tegenover Motorsport.com. Daarmee reageert de Australiër op de opkomende geruchten dat hij in gesprek is met Ferrari voor een stoeltje in 2018.

Ricciardo sluit een toekomstige overstap naar Ferrari echter niet uit. Het hoofddoel van Ricciardo is een kampioenschap, dus als een stoeltje bij Ferrari de beste keuze is op dat moment, dan twijfelt hij geen moment. "Ferrari is een prachtig team, maar ik ben niet zo sentimenteel ingesteld. Ik kijk of ik wereldkampioen kan worden bij een team en of ze een goed verhaal hebben. Wie weet wat er in de toekomst gebeurt", legt Ricciardo uit.

Maar het liefst wordt Ricciardo gewoon wereldkampioen met zijn huidige werkgever, Red Bull Racing. Hij dient daarom zijn huidige contract 'gewoon' uit en hoopt op een ommekeer in 2018. "Ik hoop nog steeds dat Red Bull het team is waarmee ik kampioen kan worden", besluit Ricciardo.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen