Daniel Ricciardo ontwijkt vragen over overstap naar Ferrari

02 mei 2017 14:10 Redactie

Ricciardo: 'Natuurlijk wil ik in de snelst beschikbare auto racen'


Daniel Ricciardo ging in Rusland vragen over zijn toekomst uit de weg. De Australiër wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Scuderia Ferrari.

Sinds 2012 staat Ricciardo onder contract bij Red Bull. De eerste twee seizoenen reed hij voor Scuderia Toro Rosso, daarna volgde de overstap naar Red Bull Racing. In 2014 kende Ricciardo het meest succesvolle Formule 1 seizoen uit zijn carrière. Met drie overwinningen dat jaar versloeg hij teamgenoot Sebastian Vettel. 

In vier seizoen bij Red Bull staat de teller op slechts vier overwinningen. De Australiër wil meer, hij wil titels winnen. Blijf hij Red Bull trouw of gaat hij naar Ferrari. "Dat hangt er vanaf hoe lang mijn carrière nog duurt", is het antwoord van Daniel die de vraag bewust ontwijkt.  "Ik wil racen met het beste materiaal en de beste auto."

"Ik wil natuurlijk de beste auto tot mijn beschikking hebben, maar in mijn gedachten is er niets veranderd. Het draait er nu om dat we deze auto sneller maken. Barcelona moet een stap voorwaarts zijn."

"Als we in Barcelona sterk zijn kan dat een keerpunt voor ons zijn", laat de Red Bull-coureur weten. "Op dit moment houden we ons niet bezig met de wereldtitel." 

Ricciardo liet al meermaals ontvallen dat hij eist dat Red Bull mee kan strijden voor de zeges en de titels. Zijn contract loopt nog minimaal tot het einde van 2018 en werd in 2016 vernieuwd. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Daniel een passage in zijn contract staan waarin staat dat hij weg kan bij een aanzienlijke sportieve verbetering. Ferrari toonde in 2016 al interesse in de diensten van de teamgenoot van Max Verstappen.

In de Italiaanse media zijn volop geruchten dat Daniel Ricciardo de opvolger van Kimi Raikkonen wordt in 2018. Beide kampen willen niet inhoudelijk reageren. 

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen