Daniel Ricciardo: "Een overwinning was mogelijk"

16 apr. 2017 20:12 Redactie

Ricciardo verloor podium uit zicht na problemen met zijn banden


Voor Daniel Ricciardo liep de GP van Bahrein op een lichte teleurstelling uit. In de beginfase dacht de Australiër nog even dat het mogelijk was om te winnen maar problemen met zijn banden verziekte zijn droom al snel.

Ricciardo begon als vierde aan de race maar verloor direct bij de start al een plek aan zijn jongere teamgenoot. Hij was op dat moment de laatste auto achter het zogenaamde Bottas-treintje. Op dat moment dacht hij nog voor de overwinning te kunnen strijden vanwege de bandenproblemen bij zijn voorgangers.

"Aan het begin van de wedstrijd dacht ik dat we een kans hadden om te winnen. We waren zeer competitief. Ik zag dat Bottas in moeilijkheden zat en heb begrepen dat hij problemen had met zijn banden. Ik reed achteraan in die trein en zag iedereen voor mij glijden. Het leek erop dat zij meer moeite hadden dan ik. Ik deed rustig aan door te blijven zitten waar ik zat, ook om mijn banden te sparen. We zaten in een goede positie."

Echter na de neutralisatie waarbij Ricciardo ervoor koos om verder te gaan op de softs verliep zijn race een stuk lastiger. Ricciardo liet over de boordradio direct weten dat dit niet de juiste band was.

"Die band werkte echt niet voor ons. Tijdens de herstart voelde ik in de laatste bocht al dat deze band niet zijn werk zou gaan doen. Ik had veel moeite tijdens die herstart en Hamilton pakte mij direct. De hele eerste ronde gleed ik alle kanten op. Daarna kwam het ook niet meer goed op dat rubber."

Vervolgens had Ricciardo de grootste moeite om Massa van zich af te houden. De Braziliaan passeerde hem al rap maar werd vervolgens ook weer teruggepakt door Ricciardo. Hierdoor kwam de Australiër uiteindelijk als vijfde over de finish.

"We gingen ons daarna proberen aan het tempo van Massa vast te houden en we wisten dat zij sneller waren dan ons. Het was uiteindelijk een vreemde gewaarwording tijdens de race. Het feit dat Felipe mij passeerde en vervolgens weg kon rijden, is voor ons ook een signaal. Het is frustrerend, maar dit is iets wat ik zeker ga aankaarten."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen