Daniel Ricciardo na P3: 'Ik verbind hier nog geen conclusies aan'

14 apr. 2017 20:49 Redactie

Ricciardo vindt resultaat 'niet logisch'


De tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein kende een verrassende uitslag: Daniel Ricciardo zat slechts 66 duizendste van de snelste tijd af. Hoewel Ricciardo op voorhand somber was ('P5 is het maximaal haalbare'), lijkt Red Bull toch aardig mee te kunnen in de Bahreinse zandbak. Maar het minieme verschil stemt Ricciardo nog niet geheel tevreden.

"Dit is echt niet logisch", waren dan ook de woorden van de goedlachse Australiër na afloop van de tweede vrije training. "Als deze uitslag morgen middag rond deze tijd ook op de borden staat dan teken ik daar direct voor. Maar laten we voorzichtig zijn, want het rijmt niet echt met de resultaten van de afgelopen weken."

Uiteindelijk was het snelste rondje van Ricciardo (1:31.376) goed voor de derde tijd. De top vijf zat tijdens de tweede vrije training binnen vijf tienden van een seconde en tussen de nummer één en nummer drie zat slechts 66 duizendste van een seconde. Daarnaast reden alle coureurs op dezelfde soort band. Reden voor Ricciardo om tevreden te zijn, maar niet te veel. "Al met al ziet het er wel goed uit, maar ik verbind hier nog geen conclusies aan. We hebben in ieder geval veel rondjes kunnen rijden, dus daar ben ik blij mee", aldus Ricciardo.

Morgen middag om 17:00 uur Nederlandse tijd gaat Daniel Ricciardo op jacht naar een topklassering tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Op zondag, eveneens om 17:00 uur Nederlandse tijd, begint de race. Beide sessies zijn uiteraard bij Racingnews365 te volgen via ons liveblog.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen