Daniel Ricciardo: 'Precieze oorzaak nog niet gevonden'

30 apr. 2017 15:15 Redactie

Daniel Ricciardo ziet wedstrijd in rook op gaan


Hoewel het Max Verstappen was die voorafgaand aan de Grand Prix met problemen kampte, was het Daniel Ricciardo die al heel snel in de wedstrijd zijn bolide stil moest zetten. Net als Max Verstappen in Bahrein had Ricciardo in Rusland problemen met zijn achterrem.

Opvallend genoeg gebeurde hetzelfde bij Max Verstappen in Bahrein. Ook toen, twee weken geleden, begaf de achterrem van de Nederland het in de beginfase van de wedstrijd, waardoor hij in de muur belandde. Daniel Ricciardo kwam niet in de muur terecht, maar zag zijn wedstrijd wel letterlijk in rook op gaan.

"Misschien is het hetzelfde probleem als Max twee weken geleden, maar het is in ieder geval een remprobleem. We weten echter nog niet precies waar het fout ging", laat Ricciardo weten tegenover Ziggo Sport.

Hoewel het probleem zich al na een paar ronden op volle snelheid voordeed, merkte Ricciardo het pas laat op. "Tijdens de opwarmronde en achter de Safety Car deed ik wel wat testen, maar dat is gebruikelijk. Toen merkte ik niks geks, maar tijdens de race zag ik ineens rook uit m'n remmen komen", aldus Ricciardo.

Daarna wist hij al dat het gedaan was, al vertelde het team hem in eerste instantie nog om door te rijden. "Het team vertelde me eerst nog door te rijden en op te letten, maar snel daarna moest ik stoppen van ze omdat het niet meer ging", legt Ricciardo uit.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/858670231828307968

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen