'Daniel Ricciardo heeft de race al verloren'

27 mei 2017 16:38 Redactie

Ricciardo baalt van slechte kwalificatie in Monaco


Vorig jaar verraste Daniel Ricciardo vriend en vijand en pakte hij uitgerekend in Monaco zijn allereerste pole. Dit weekend zat het er helaas geen moment echt in.

Al vanaf de vrije trainingen op de donderdag was Ricciardo langzamer dan zijn jongere teamgenoot Verstappen. Toch had iedereen hoge verwachtingen van de 27-jarige Australiër. Hij staat er tenslotte om bekend om in de beslissende fase van de kwalificatie een perfect rondje eruit te kunnen knallen. Zo ver kwam het vandaag echter niet. Uiteindelijk bleef Ricciardo steken op de vijfde startplek en bedroeg het onderlinge verschil maar liefst een halve seconde met zijn teamgenoot.

Na afloop verscheen een hevig teleurgestelde Ricciardo dan ook voor de camera's.

"In Q3 besloten we het te houden bij één run. De achterbanden leken in Q1 en Q2 minder te worden door de extra opwarmronde. Het was vrij lastig om de juiste strategie te bepalen. "

Volgens Ricciardo had Red Bull hem later naar buiten moeten sturen zodat hij meer ruimte had gehad voor een snelle ronde.

"In mijn laatste ronde zat ik vast in het verkeer. Achter mij was wel veel ruimte dus ik begrijp niet waarom Red Bull me niet wat later naar buiten stuurde. We waren echt niet in tijdnood gekomen als we iets langer hadden gewacht. Ik snap het echt niet. Volgens mij hebben we een ongelofelijk domme fout gemaakt."

Ricciardo startte vorig jaar vanaf pole en had lange tijd zicht op een zege in Monaco. Een compleet mislukte pitstop maakte hier helaas een einde aan. Ook nu heeft Ricciardo het gevoel dat hij een verloren race moet rijden.

"In Monaco draait alles om de kwalificatie. Dat is eigenlijk de race. We waren echt beter dan de vijfde plaats, dus ja... we hebben gewoon onder ons kunnen gepresteerd. Dat wil je echt niet overkomen in Monaco. Echt heel erg frustrerend, ik ben dan ook echt niet blij hiermee."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen