Daniel Ricciardo: "Top 5 blijft ons doel"

29 apr. 2017 17:24 Redactie

Daniel Ricciardo haalt het maximale resultaat voor Red Bull Racing


Daniel Ricciardo deed wat hij moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Rusland. De Australiër staat erom bekend dat hij altijd in staat is tot dat ene perfecte rondje.

Ook in Q3 liet hij opnieuw zien dat hij tot één van de betere kwalificatierijders van de huidige lichting behoort. Op het Sochi Autodrome was hij het hele weekend langzamer dan zijn teamgenoot, echter in de beslissende laatste run in Q3 stelde hij orde op zaken. Hij haalde uiteindelijk het maximale resultaat voor Red Bull Racing binnen, namelijk de vijfde startplek.

Ondanks dat de 27-jarige coureur daarmee de eer voor Red Bull hoog hield, was hij na afloop niet helemaal tevreden.

"Ik denk niet dat de rondetijden in de trainingen een juiste afspiegeling zijn voor onze snelheid. Ik had het gevoel dat we aldoor wat beter waren dan dat de borden lieten zien. In Q1 en Q2 waren we vooral bezig met de banden op temperatuur te krijgen. In Q3 ging ik ervoor en besloot ik om slechts één snelle ronde te doen. Dat pakte goed uit en daar ben ik erg blij mee."

"De vijfde startplek was voor ons het hoogst haalbare vandaag. Ook gezien het gat met Mercedes en Ferrari. Het betekent onze beste kwalificatiepositie in Rusland, dat is een positief iets. Ik ben blij dat ik dat voor het team heb bereikt."

Tenslotte verwacht Ricciardo dat de strijd om de overwinning vooral tussen Ferrari en Mercedes zal gaan. Daarachter wordt het volgens hem behoorlijk spannend.

"Ferrari en Mercedes vechten het uit voor de zege maar wij zullen een mooi gevecht leveren om in de top 5 te blijven. Vergeleken met de Williams denk ik dat we meer downforce hebben en dat we beter met de banden omgaan. Aan de andere kant, zij hebben weer meer topsnelheid. Als je ons vergelijkt met Ferrari en Mercedes, tja, zij zijn op alle fronten nog wat beter dan ons. Voor de kijkers hoop ik dat we een mooie race hebben. Het is zeker een goede ontwikkeling voor de sport dat Mercedes nu wordt uitgedaagd!"
Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen