Daniel Ricciardo voelt zich vereerd met eigen tribune

21 mrt. 2017 07:45 Redactie

Daniel Ricciardo wil veel tijd met fans doorbrengen bij thuisrace


Formule 1 coureur Daniel Ricciardo rijdt zondag zijn thuisrace. De Grand Prix van Australië opent het nieuwe Formule 1 seizoen. Voor de Australiër is het te hopen dat hij er eindelijk in slaagt om een podiumplaats te bemachtigen in zijn thuisrace. 

"Het is altijd fijn om thuis te komen op deze vertrouwde grond en van het zonnetje te genieten na de wintertests. Mijn thuisrace is fantastisch op veel verschillende manieren. Het is een super drukke week, die al op de maandag begint met verplichtingen en pas zondagavond stopt. Ik probeer bij zoveel mogelijk gelegenheden aanwezig te zijn, maar ik ben hier natuurlijk om te racen."

Tienduizenden fans schreeuwen Ricciardo richting het podium. In Australië is volop belangstelling voor Daniel en met de hooggespannen verwachtingen rondom Red Bull neemt deze verder toe. De Australiër eindigde vorig seizoen als derde in het WK, achter de beide Mercedessen.

Dit jaar is er een speciale tribune in het leven geroepen voor de lokale held.

"Het is prachtig dat er zoveel media-aandacht is bij de start van het seizoen. Iedereen is gespannen voor de eerste race. We worden toegezwaaid door de fans als we in de ochtend richting het circuit rijden. De fans zijn super enthousiast! Het is prachtig dat ik een eigen tribune hier heb: de Ricciardo Premium Grand stand, met uitzicht op de bochten 3, 4 en 5."

"Voor mij betekent dat nog een beetje extra motivatie om hier een prachtig resultaat te behalen. Ik zal er alles aan doen om mijn fans wat om te juichen te geven."

Vorig seizoen finishte Ricciardo als vierde tijdens de Grand Prix van Australië. 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen