Daniel Ricciardo: "Volgende keer gaat het beter"

26 mrt. 2017 10:00 Redactie

Daniel Ricciardo wil drama van Australië achter zich laten


De thuisrace van Daniel Ricciardo verliep bepaald niet zoals de immer breedgrijnzende Australiër zichzelf had voorgesteld. Uitgerekend voor zijn eigen publiek ging het compleet mis.

Al in de vrije trainingen werd het pijnlijk duidelijk dat Ricciardo niet zou gaan strijden voor de zege op zijn thuisrace. Een podium zou misschien nog het hoogst haalbare kunnen zijn. Zo ver kwam het echter totaal niet. Tijdens de kwalificatie crashte Ricciardo hard tijdens Q3 waarna starten vanaf P10 het maximale voor hem was. Later werd bekend dat het team uit voorzorg ook direct zijn versnellingsbak ging wisselen waarna hij vanaf de vijftiende plek moest starten.

Een inhaalrace op een baan waar inhalen lastig is terwijl het nu met de bredere auto's bijna helemaal niet meer te doen. De race van Ricciardo leek op voorhand al kansloos. Maar dat het zo slecht zou verlopen, zag niemand aankomen. Al in de opwarmronde ging het mis voor de 27-jarige Red Bull coureur.

Hij viel stil met een elektronisch probleem en moest met lede ogen toezien hoe zijn auto teruggebracht werd naar de pitsstraat. De grote vraag was dan ook of het team de auto op tijd klaar zou hebben. De monteurs werkten hard en Ricciardo kon alsnog van start maar dan wel met twee ronden achterstand. Maar in ronde 29 was het drama voor Ricciardo compleet en stak hetzelfde euvel weer de kop op. Hij moest zijn RB13 dan ook langs de kant parkeren en scoorde daardoor geen punten in zijn thuisrace. Voor Ricciardo een ongekende ervaring aangezien hij vorig jaar alle races heeft uitgereden.

Na afloop van de race liet Ricciardo dan ook weten dat hij dit weekend zo snel mogelijk wil vergeten.

"Tot nu toe brengt nummer 13 mij inderdaad nog geen geluk. Dat moeten we snel gaan veranderen. Op zaterdag maakte ik zelf een fout en dat wilde ik in de race goedmaken, vooral voor mijn fans hier. Maar de auto werkte helaas niet mee."

"Ik dacht dat mijn race al was afgelopen maar het team heeft keihard gewerkt om de auto klaar te krijgen zodat ik alsnog de baan op kon. Op die manier kon ik toch de RB13 beter leren kennen. Dat was ook belangrijk omdat we op dit moment nog achter liggen en dan telt iedere ronde die we kunnen rijden."

Ricciardo blijft echter optimistisch en gaat ervan uit dat het over twee weken in China een stuk beter zal gaan.

"Ik moet dit weekend nu zo snel mogelijk achter mij laten en mij gaan focussen op de volgende race. Het kan in China alleen maar beter gaan!"
Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen