Daniel Ricciardo: 'Dit was een frustrerende dag'

07 apr. 2017 18:05 Redactie

Ricciardo baalt van afgelaste en ingekorte sessies, maar snapt de wedstrijdleiding


De eerste- en tweede vrije training voor de Grand Prix van China liepen vandaag anders dan gebruikelijk. In plaats van drie uur volle bak, konden de coureurs slechts twintig minuten hun auto het asfalt op sturen en dan ook nog in natte condities. Daniel Ricciardo baalt er van dat er zo weinig gereden is, maar snapt het besluit van de wedstrijdleiding.

"Het is frustrerend dat de tweede vrije training is afgelopen en we nog nauwelijks hebben kunnen rijden", zei hij na afloop van de tweede vrije training. "Maar gelukkig hebben we nog wel even een paar rondjes kunnen rijden en wat data kunnen verzamelen", voegt hij daar aan toe.

Ricciardo is dus teleurgesteld, maar snapt de wedstrijdleiding wel. "De baan was prima, daar konden we gewoon op rijden. Maar wanneer er iemand een ongeluk had gekregen en naar het ziekenhuis getransporteerd moest worden, had dat niet gekund omdat de helikopter niet kon opstijgen door de mist. Dan moet je niet gaan rijden, dus ik snap de beslissing wel", aldus Ricciardo.

"Het is jammer voor ons en voor de fans die naar het circuit zijn gekomen", vervolgt hij. "Maar het is niet anders. Het wordt wel spannend, aangezien niemand nog heeft kunnen rijden op een droge baan. Wanneer er zondag geen regen valt zal dat heel interessant worden", besluit de Australiër.

Vooralsnog wordt er op zondag weer regen (en wellicht ook mist) voorspeld, op zaterdag wordt een aangename en droge dag voorspeld. Ondanks de slechte weersvoorspelling voor de race op zondag heeft de wedstrijdleiding besloten het programma te handhaven en de race 'gewoon' op zondag te gaan rijden.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen