Daniel Ricciardo: "We zijn nog steeds het derde team"

29 apr. 2017 08:15 Redactie

Ricciardo tevreden over verloop van de eerste twee vrije trainingen


Daniel Ricciardo kende een vrij probleemloze start van zijn raceweekend in Rusland. Hij verwacht dan ook wel dat Red Bull nog wat progressie kan boeken. Het verschil met Ferrari en Mercedes is volgens hem echter nog te groot.

In de eerste vrije training noteerde Ricciardo de zesde tijd op bijna 1,2 seconden van de snelste tijd van Raikkonen. Ook in de middagsessie was zijn 1.35.910 goed voor de zesde tijd maar was het verschil met de toptijd van Vettel zo'n 1,8 seconden. Toch is de Australiër positief gestemd over de eerste trainingsdag in Sochi.

"Ik was erg blij met de auto toen ik op de supersofts reed. We hebben helaas niet zoveel ronden als de anderen gereden met de ultrasofts. Aan deze band moeten we dus nog wat werken. De balans met de supersofts was echter goed. Als we datzelfde gevoel ook met de ultrasofts krijgen dan ziet het er wel goed uit. Ook was het in de middagsessie geen probleem om de banden op de juiste temperatuur te krijgen. Als het weer zo blijft dan zal dat geen probleem vormen."

Natuurlijk wordt er in de paddock veel gesproken over de update waarmee Red Bull komt in Barcelona. Vanaf dat moment moet het gat met zowel Ferrari als Mercedes worden verkleind. Ricciardo houdt zich daar voorlopig nog niet mee bezig.

"Iedereen blijft maar vragen naar de updates die in Barcelona komen. We moeten dit weekend eerst het maximale uit onze huidige auto en pakket halen. We kunnen nog stappen maken voor de kwalificatie maar wat posities betreft, zitten we nog steeds achter Ferrari en Mercedes. Ik verwacht dan ook niet er bovenaan veel zal veranderen. Op basis van de vrijdagtrainingen denk ik dat Ferrari favoriet is."
Foto: Clive Mason/ Red Bull contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen