Daniel Ricciardo wil opnieuw naar het podium in Canada

05 jun. 2017 09:30 Redactie

Daniel Ricciardo is fan van het stratencircuit in Montreal


Daniel Ricciardo staat erom bekend om goed uit de voeten te kunnen op stratencircuits. Dat bewees hij ook weer eens tijdens de laatste race in Monaco. De Australiër klom van een vijfde startplek dankzij een sterke strategie op naar het podium.

Ook aan het Circuit Gilles Villeneuve bewaart de teamgenoot van Verstappen goede herinneringen. In de officiële verklaring op de site van Red Bull kijkt hij dan ook met een positief gevoel uit naar de race in Montreal.

"Ik hou echt van de Canadese Grand Prix. Het is wat dat betreft echt een circuit wat bij mij past. Het is net als Monaco een stratencircuits waar je dus dicht langs de muur rijdt. Ik heb er in 2014 gewonnen en ja, het is er zowel op als naast de baan geweldig. Dus ja, waarom zou ik er niet gek op zijn?"

Het Circuit Gilles Villeuve wordt vooral gekenmerkt door zijn lange rechte stukken en vormt voor de coureurs een echte uitdaging.

"Het is best een lastige circuit om alles goed te doen. De baan mag dan wel niet veel bochten hebben maar ze zijn stuk voor stuk wel erg lastig. Vorig jaar had ik er een goede kwalificatie en de laatste chicane was erg leuk maar het zou pas echt gaaf zijn om weer op het podium daar te staan. Vorig jaar was het nogal koud en daar hou ik dus absoluut niet van. Hopelijk werkt het weer dit jaar beter mee."

Ricciardo kan in Canada rekenen op de steun van vrienden en wil er dan ook een mooie show van maken.

"Voordat ik naar Canada reis wil ik zeker eerst wat tijd in Amerika doorbrengen. Er komen ook wat vrienden van mij over, dus ik denk dat we eerst even naar Californië gaan. Misschien maak ik na de race nog wel een korte road trip. Hopelijk kunnen we een mooi resultaat neerzetten voor al die uitzinnige Canadese fans."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen