Daniel Ricciardo zet de titel dit jaar uit zijn hoofd

27 mei 2017 18:30 Redactie

Daniel Ricciardo begon met goede hoop aan seizoen, maar is realistisch


Aan het eind van vorig seizoen waren de vooruitzichten veelbelovend voor Red Bull Racing. Het team kroop steeds naar Mercedes toe en aangezien het reglement van 2017 was gefocust op de aerodynamica, het sterke punt van Red Bull, lag een wereldtitel in het verschiet.

Het liep echter totaal anders voor Red Bull. Al in de wintertest leek het team niet snel genoeg en na vijf wedstrijden is de conclusie van Daniel Ricciardo een harde, maar realistische. Hij ziet een wereldtitel in 2017 niet meer gebeuren.

"De titel moeten we uit ons hoofd zetten. Je moet het uit je hoofd zetten en gewoon het maximale eruit zien te halen. Als je het beste doet met wat je hebt, dan doe je het goed", aldus Ricciardo tegenover Sky Sports F1. Daarbij vergelijkt hij dit jaar met 2015, toen hij ook met goede moed begon aan het seizoen. "Het is eigenlijk net zoals in 2015. Je begint het jaar met goede hoop, maar gaandeweg realiseer je dat het er niet in zit."

Ricciardo stelt zijn doel dus bij. Niet de wereldtitel maar 'het maximale' is nu het doel geworden. Voor Ricciardo is dat een tegenvaller, maar geen grote teleurstelling."Je stelt je verwachtingen in je hoofd gewoon bij, maar je blijft op de baan altijd je uiterste best doen. Zo kun je het team en jezelf gemotiveerd houden en blijft het leuk, ook al vecht je niet om de zeges", legt Ricciardo uit.

Gaandeweg het seizoen hoopt Ricciardo nog wel de aansluiting met de top te vinden. In Monaco maakt het team sowieso een kans, omdat het circuit de auto goed ligt. "We boeken wel progressie, al is het stapje voor stapje. Hier in Monaco hebben we weer een upgrade, dus hopelijk gaat het hier nog beter dan in Barcelona", blikt hij vooruit op de Grand Prix, die morgen middag op het programma staat.

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen