Daniel Ricciardo ziet opnieuw kansen in Monaco

25 mei 2017 07:45 Redactie

Daniel Ricciardo wil opnieuw vlammen in de kwalificatie


Vorig jaar vlamde Daniel Ricciardo naar de snelste tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco. Ook in de race had de Australiër lange tijd zicht op de zege. Een compleet mislukte pitstop vergooide zijn hoop, wat restte was 'slechts' een tweede plaats.

Dit weekend krijgt Red Bull misschien wel zijn beste kans tot nu toe om te strijden voor het podium. Op het stratencircuit in Monaco speelt het motorvermogen tenslotte een minder belangrijke rol dan op andere circuits. Tijdens de persconferentie voorafgaande aan het raceweekend werd Ricciardo dan ook gevraagd of hij met de RB13 voor een verrassing kan zorgen.

"We moeten het gewoon even afwachten. Als ik terug kijk op vorig jaar, dan heb ik zeker nog wel iets te goed hier. Ik zal in ieder geval opnieuw alles geven maar het gevoel is goed en ja, ik heb er veel vertrouwen in. We hebben speciaal voor dit weekend wat nieuwe onderdelen op de auto. In Barcelona hadden we ze ook al maar toen brachten ze helaas nog niet zoveel als we nodig hebben. Nu in Monaco zijn ze meer op dit circuit toegespitst. Hopelijk krabbelen we opnieuw wat van onze achterstand af en komen we dichter bij de mannen vooraan."

In 2016 pakte Ricciardo de pole tijdens een bloedstollende kwalificatie in 1.18.063. Ricciardo verwacht echter dat het aankomende zaterdag een stuk sneller zal gaan.

"We hebben al gezien dat we dit jaar op sommige circuits zo'n 3 tot 4 seconden sneller zijn. Op andere banen hooguit 2 seconden. Het is dan ook lastig voorspellen wat het in Monaco wordt. Maar ja, 1.13.6.... als we onder de 1.12 duiken dan gaan we echt heel hard over de baan. Ik gok zelf op een lage 1.12. We zullen het zien!"

De algemene verwachting is dat het lastig inhalen wordt in de nauwe straten van Monaco. Ricciardo heeft wel zo een idee om uit het gedrang bij de eerste bocht te komen.

"Ideaal is natuurlijk als ik vorig jaar herhaal, dan hoef ik daar niet over na te denken. Maar ja, het is inderdaad een smalle baan, vooral dit jaar natuurlijk. Ik bedoel, de auto's zijn zo'n 20 cm breder. Het klinkt misschien niet veel maar juist in Monaco valt het wel op dat we minder ruimte hebben. Een goede kwalificatie is echt noodzakelijk!"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen