Daniil Kvyat: "Ik weet niet waar ik in 2018 rij'

28 jun. 2017 09:15 Redactie

Daniil Kvyat wil snel zijn ware potentieel tonen


Ook in 2017 gaat het voorlopig nog niet van een leien dakje voor Daniil Kvyat. Net als Max Verstappen wordt ook zijn seizoen gekenmerkt door de nodige pech.

De carrière van Daniil Kvyat is er tot nu toe één van uitersten. De Rus werd al na amper één jaar bij het opleidingsteam van Toro Rosso overgeheveld naar Red Bull Racing. In zijn tweede jaar bij Red Bull kon hij de hooggespannen verwachtingen duidelijk niet aan en werd hij vervangen door Verstappen. Kvyat ging terug naar het opleidingsteam en kende vervolgens een uiterst moeizaam seizoen. Zijn motivatie leek tot het vriespunt te zijn gedaald. Pas tegen het einde van het vorige seizoen zagen we iets terug van de oude Kvyat.

Dit jaar rijdt hij voor het derde jaar bij Toro Rosso maar kan hij zich nog geen moment in de kijker rijden. Kvyat scoorde tot nu toe slechts vier punten tegenover 29 punten voor zijn teamgenoot Sainz. Kvyat viel inmiddels al drie keer uit met een elektronisch probleem. Ook in Azerbeidsjan moest hij hierdoor vroegtijdig zijn race staken.

Hoewel Franz Tost onlangs nog liet doorschemeren dat Toro Rosso graag door wil met zowel Sainz als Kvyat, maakt de Rus zich toch wel zorgen over zijn toekomst.

"Ik begin me wel zorgen te maken, door alle problemen kan ik mijn ware potentieel niet tonen. Het heeft geen zin om nu al te gaan analyseren maar nee, ik ben niet blij. Het is nogal frustrerend."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen