Daniil Kvyat jaagt op eerherstel in thuisrace

27 apr. 2017 14:42 Redactie

Kvyat gaat voor top 10 klassering voor zijn thuispubliek


Vorig jaar betekende uitgerekend de GP van Rusland het einde van de carrière van Kvyat bij Red Bull Racing. Voor eigen publiek torpedeerde de Rus Sebastian Vettel wat hem uiteindelijk duur kwam te staan.

Het verhaal is bekend, Kvyat werd teruggezet naar het opleidingsteam terwijl Max Verstappen plotseling werd gepromoot naar de hoofdmacht. Waar de één al snel liet zien dat hij klaar was voor het gevecht voorin, reed de ander een verloren seizoen. Dit jaar krijgt Kvyat opnieuw een kans om zijn kunsten te vertonen. Tot nu toe scoorde hij slechts twee punten en kwam hij in Bahrein niet verder dan een teleurstellende twaalfde plaats.

Terug in Rusland jaagt hij dit jaar op eerherstel en een mooie top 10 klassering maar ook Vettel kan opnieuw zijn borst natmaken.

"Het eerste wat bij mij opkomt als ik aan Rusland denk is Sebastian, als inderdaad in Sebastian Vettel. Ik jaag graag op Vettel, dat is nu eenmaal mijn hobby. Okay, dat is een grapje natuurlijk, waar ik wel aan denk? Eh, misschien remmen in bocht 1!"

"Het is mijn thuisrace en dat maakt het altijd wat specialer. Ik ben hier altijd wel redelijk sterk in de kwalificaties maar het is mij nog niet gelukt om het voor elkaar te krijgen in de race. Dat wil ik dit jaar bereiken. Het is leuk om hier te racen. De steun van het publiek is geweldig en ik wil ze dan ook graag bedanken met een mooi resultaat."

Tenslotte haalt Kvyat nog herinneringen op aan 2015, ook in dat jaar kwam hij uit voor Toro Rosso.

"In 2015 werd ik vijfde in de kwalificatie, dat was mijn beste kwalificatie voor Toro Rosso trouwens. Dat was echt een leuk moment waar ik plezierige herinneringen aan heb. De race verliep helaas minder goed. Een jaar later was het andersom, toen ging de kwalificatie minder en reed ik een fatsoenlijke race. Dit jaar wil ik zowel op zaterdag als op zondag sterk rijden!"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen