Daniil Kvyat na laatste plaats: 'Auto was niet te besturen'

14 mei 2017 08:01 Redactie

Daniil Kvyat snapt niets van 'onbestuurbare' bolide


De laatste plaats was niet echt de plaats die Daniil Kvyat in gedachten had toen hij aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje begon. De Rus vond zichzelf tot zijn eigen verbazing echter onderaan de tijdenlijst terug.

Kvyat was bijna twee seconden langzamer dan de Mercedes van Lewis Hamilton in Q1 en was vier tienden te langzaam om door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie. Na afloop stond Kvyat dan ook met zijn mond vol tanden. "Onze auto was gewoon onbestuurbaar vandaag. Ik weet zeker dat er iets mee aan de hand is", aldus Kvyat.

De laatste plaats was verrassend, maar kwam ook weer niet geheel uit de lucht vallen. Kyvat was het gehele weekend nog niet verder gekomen dan de 15e plaats in de trainingen. Zijn teamgenoot Carlos Sainz zat er wat beter bij in de trainingen, maar kwam in de kwalificatie niet verder dan de 12e tijd.

"Het was tijdens de trainingen ook al lastig", vervolgt Kvyat zijn verhaal. "Ik heb geen grip en het lukt me niet om goed met de wagen om te gaan. We moeten nog heel veel veranderen", voegde hij daar aan toe. In de wedstrijd verwacht Kvyat geen hoge ogen te gaan gooien vanaf de laatste plaats.

"Ik denk niet dat het tijdens de race veel beter gaat worden, we kunnen hooguit proberen de grip wat te verbeteren. Het is een frustrerende situatie, maar we moeten hard blijven werken en analyseren waar het fout ging", besluit Kvyat.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen