Daniil Kvyat verwacht veel inhaalmogelijkheden in China

05 apr. 2017 08:00 Redactie

Daniil Kvyat scoorde in China vorig jaar het eerste podium voor Red Bull


Daniil Kvyat zorgde vorig jaar tijdens de GP van China voor de nodige ophef. Al in de eerste ronde vloog hij op de achterkant van Sebastian Vettel waarna de Duitser na afloop woedend verhaal kwam halen.

Kvyat deed het af met een verontschuldiging en was blij dat hij als derde over de streep was gekomen. Het betekende de eerste podiumplaats voor Red Bull in 2016. Maar het was ook voorlopig de laatste keer dat we Kvyat op het podium zagen. Kvyat zelf bewaart goede herinneringen aan de race van vorig jaar.

"Het was een geweldig gevoel om vorig jaar op het podium te staan in China. Ik bewaar daar zeker goede herinneringen aan. Het was mijn tweede podiumplaats, de eerste keer was tijdens de GP van Hongarije in 2015. Absoluut hoogtepunten van mijn carrière."

Het Shanghai International Circuit kenmerkt zich vooral door het lange rechte stuk maar ook door de snelle bochten. Kvyat verwacht dat er in China meer mogelijkheden tot inhalen zal zijn dan in Australië.

"Het is een circuit waar ik graag rij. Het heeft behoorlijk ongewone en unieke bochten, vooral bocht 1 en 2. Hier kun je verschillende lijnen rijden. Ook zijn er veel rechte stukken waar je echt het gevecht aan kunt gaan en waar er veel inhaalmogelijkheden zijn. De fans zijn er ook altijd super enthousiast. Ik krijg er altijd enorm veel steun. Echt geweldig."

Tenslotte laat de 22-jarige Rus weten geen liefhebber te zijn van de Chinese keuken.

"Als ik eerlijk ben, eet ik eigenlijk nooit Chinese voedsel. Als ik in het buitenland ben, dan geef ik de voorkeur aan eten wat ik ken en experimenteer ik weinig."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen