Daniil Kvyat

Laatste nieuws over Formule 1 coureur Daniil Kvyat van Scuderia Toro Rosso.

In 2017 begint Kvyat aan zijn derde jaar bij het opleidingsteam van Red Bull Racing. Hij maakte in 2014 zijn debuut bij Toro Rosso en verving toen Daniel Ricciardo die op zijn beurt naar Red Bull werd gepromoveerd. Samen met Jean-Eric Vergne vormde hij het rijdersduo voor Toro Rosso.

Direct in zijn eerste race in de formule 1 behaalde hij een tiende plaats en scoorde daarmee zijn eerste WK-punt. Op dat moment was hij tevens de jongste formule 1 rijder ooit die punten had behaald. In totaal haalde hij in 2014 8 punten.

Geheel tegen de verwachting in maakte hij in 2015 al de overstap naar de hoofdmacht. Bij Red Bull Racing zag men Vettel vertrekken naar Ferrari en vandaar dat Kyvat na slechts één jaar al promotie maakte. Samen met Daniel Ricciardo vormde hij het rijdersduo voor Red Bull Racing.

Het seizoen 2015 begon lastig voor de Rus maar na een vierde plaats in Monaco was daar dan eindelijk zijn eerste podiumplek tijdens de GP van Hongarije. In Hongarije kreeg hij zijn tweede plek cadeau doordat teamgenoot Ricciardo in aanraking kwam met Rosberg waardoor beiden nog een extra pitstop moesten maken.

Hij sloot het seizoen af met 95 punten en wist daarmee nip Ricciardo te verslaan. Het verschil bedroeg 3 punten.

In 2016 begint Kvyat aan zijn tweede seizoen bij Red Bull. Opnieuw verloopt de start van het nieuwe seizoen moeilijk voor de jonge Rus. Wel bezorgde hij het team hun eerste podiumplek van het jaar door als derde te eindigen in de GP van China. Maar zowel in China als een race later in Rusland krijgt Kvyat het aan de stok met Vettel. In beide races botst Kvyat hard tegen Vettel aan waardoor de Duitser uiteindelijk zijn race moet staken.

Na Rusland krijgt Kvyat dan te horen dat hij per direct teruggezet wordt naar het opleidingsteam, Toro Rosso. Zijn plaats wordt overgenomen door Max Verstappen.

Kvyat kan vervolgens zijn draai maar lastig vinden bij Toro Rosso en is geen schim meer van vroeger. Zijn motivatie is compleet verdwenen en pas na de GP van Singapore waarin hij een boeiend gevecht levert met Max Verstappen komt dit weer terug. Hij scoort in 2016 uiteindelijk slechts 25 punten en verliest ruimschoots van Carlos Sainz.

In 2017 rijdt hij opnieuw voor Toro Rosso en wordt het een belangrijk jaar voor de Rus. Als hij zijn formule 1 carrière wil voorzetten, dan zullen er nu echt resultaten moeten komen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen