De GP van Frankrijk vindt plaats in de zomer van 2018

08 jun. 2017 09:10 Redactie

GP Frankrijk mogelijk eind juni of begin juli


In 2018 keert de GP van Frankrijk eindelijk weer terug op de Formule 1 kalender. Dat betekent dat de kalender volgend jaar in totaal 21 races telt.

Ook de GP van Duitsland keert dan terug maar daar staat tegenover dat het doek valt voor de GP van Maleisië. Voor de nieuwe Formule 1 eigenaren Liberty Media is het dan ook een hele puzzel om de planning voor 2018 rond te krijgen. De GP van Barcelona is traditiegetrouw in mei de eerste race in Europa waar het Formule 1 circuit neerstrijkt. Het is dan ook vrij logisch dat de Grand Prix van Frankrijk ook ergens in de zomer plaatsvindt. De organisatie heeft inmiddels al een gesprek hierover gehad maar een exacte datum is nog niet bekend.

Promotor Christian Estrosi verklaart aan Auto Hebdo het volgende hierover: "We hebben inderdaad vorige week in Monaco met Liberty Media gesproken. We wilden graag weten wat hun ideeën waren voor een datum voor de GP van Frankrijk. Dat bepaalt in grote lijnen ook het succes van een race natuurlijk. We zijn in gesprek over de periode ergens tussen eind juni tot half juli. Zodra wij een specifieke datum hebben ontvangen van de FIA, starten wij met de kaartverkoop voor deze race."

De GP van Frankrijk wordt dan verreden op het circuit Paul Ricard waar onlangs nog een bandentest plaatsvond van Pirelli. De laatste editie van de Franse GP vond trouwens plaats in 2008 op het circuit van Magny-Cours en viel ten prooi aan Felipe Massa. Massa kwam toen nog uit voor Ferrari.
Foto: Formula 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen