De la Rosa herkent McLaren niet meer terug

18 jun. 2017 08:28 Redactie

'McLaren geen schim maar van het gewezen topteam'


Voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa herkent het team van McLaren niet meer terug. Volgens de Spanjaard is alleen de naam nog gelijk, maar is de rest ten opzichte van vroeger compleet veranderd.

"Het enige dat nog overeind is gebleven is de naam McLaren," laat De la Rosa aan AS weten.

"Ik herken weinig meer in het huidige McLaren. Er werken nog altijd fantastische mensen bij het team en ik heb er nog altijd vrienden zitten. Tachtig procent van de mensen die er werkten toen ik er reed, werken nu voor Mercedes, Red Bull of Ferrari."

De la Rosa reed in 2006 een aantal races voor het Britse team en scoorde daarin een tweede plaats als beste resultaat. Aan de Spanjaard werd gevraagd of landgenoot Fernando Alonso geen dure fout maakte met zijn overstap van Ferrari naar McLaren, wilde De la Rosa geen antwoord geven.

"Dat is een vraag die alleen hij kan beantwoorden en zoals ik hem ken zal hij daar ooit antwoord op geven."

"Ik ben niet de juiste man om daar over te oordelen, maar wat ik wel kan zeggen is dat hij echt weg moest bij Ferrari. Zijn overstap naar McLaren kan ik niet beoordelen, maar het was onmogelijk om door te gaan bij Ferrari voor beide partijen."

Na drie magere jaren loopt het contract van Alonso met McLaren af, waardoor de tweevoudig wereldkampioen weer op de markt komt. Is een terugkeer naar Ferrari mogelijk?

"Ik heb geen idee of Fernando nog een optie is voor Ferrari. Ik denk dat het nog te vroeg is om daar over na te denken, want hij lijkt nog altijd gefocust op het McLaren-Honda project."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen