Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De meest bizarre F1-ideeën: extra pitstops voor winnaars

In de Formule 1-wereld ontstaan met regelmaat de meest krankzinnige ideeën om de sport 'aantrekkelijker' te maken. Zeker met Bernie Ecclestone aan het roer hebben we diverse bijzondere mislukkingen gehoord. Vandaag bespreken we het idee van de extra pitstops voor GP-winnaars.

Aan het eind van jaren '80 van vorige eeuw domineerde McLaren met Ayrton Senna en Alain Prost de sport, zoals ook Mercedes in de voorbije jaren de sport domineerde. F1-opperhoofd Bernie Ecclestone kon er niet van genieten en kwam met een absurd idee op de proppen. Winnaars zouden voortaan extra pitstops moeten maken in volgende races.

Dat betekent, vertaald naar het tijdperk van nu, dat Sebastian Vettel in 2018 na de Grand Prix van Australië een extra pitstop had moeten maken in Bahrein. Maar daar bleef het volgens de plannen van Ecclestone niet bij. Had Vettel vervolgens wéér gewonnen, dan moest hij de daaropvolgende races zelfs twee verplichte extra pitstops maken. Het aantal opgelegde bezoekjes aan de pitcrew kon oplopen tot een maximum van drie. Het idee kwam tot opluchting van velen nooit van de grond. Zelden werd er een zuiverder voorbeeld van competitievervalsing geopperd dan toen door Ecclestone in 1989.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden