De nieuwe Formule 1 regels voor dit weekend in beeld

10 mei 2017 18:45 Redactie

Wat verandert er in Spanje aan de auto's?


De FIA besloot na afloop van de GP van Rusland dat er wijzigingen doorgevoerd moesten worden aan de auto's. De herkenbaarheid van de coureurs was volgens het besturende orgaan niet voldoende. Om deze reden is besloten om de startnummers flink te vergroten.

De grotere nummers vinden we terug op de neus van de auto. Op de haaienvin mag een team of het nummer of de raceafkorting van drie letters plaatsen. 

De hoogte van de nummers op de neus van de auto moet nu minimaal 230 millimeter zijn, een toename van 31%.

haas spanje

De toevoeging van de racenaam of het racenummer van de coureur op de haaienvin is nieuw. Dit moet ervoor zorgen dat de coureurs makkelijk en snel herkenbaar zijn voor de fans op de tribune en de fans thuis voor de buis.

haas spanje

We hebben al een aantal verschillende oplossingen gezien voor het plaatsen van de naam en/of nummer op de haaienvin. Onderstaand een selectie van de eerste creaties van de teams. Opvallend daarin is de verschillende positie en interpretaties van de nieuwe regels door de teams.

Red Bull kiest voor een duidelijk nummer, daar waar Mercedes het nummer en de afkorting gebruikt. Toro Rosso gaat voor de afkorting en Force India plaatst het nummer op een afwijkende positie. Wat ons betreft is de optie van Red Bull het best zichtbaar.

red bull spanje mercedes

force india

toro rosso

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen