Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De spectaculairste Formule 1 teampresentaties ooit

Door het coronavirus werden we de afgelopen jaren door Formule 1-teams getrakteerd op redelijk ingetogen prestaties van de nieuwe bolides. In het verleden was dat wel anders. Vroeger trokken teams alles uit de kast en was de ene presentatie nog meer over-the-top dan de andere.

Het launchseizoen is weer begonnen! Haas is het eerste Formule 1-team dat de nieuwe auto heeft gepresenteerd en de komende weken zullen de andere teams volgen. Elke renstal heeft zo zijn eigen manier om hun nieuwe auto te onthullen, maar echte over-the-top-presentaties zien we nog maar zelden. Dat is in het verleden wel eens anders geweest! RacingNews365 zet de meest spectaculaire teamprestaties uit het verleden voor je op een rijtje.

Spice Girls onthullen nieuwe McLaren

Bij het team van McLaren werd in 1997 alles uit de kast gehaald bij de presentatie van de nieuwe auto. De toen immens populaire meidengroep Spice Girls traden op bij onthulling van de nieuwe bolide van de Engelse renstal. De meiden zongen hun hit 'Wannabe' en hielden ook nog een lollige interviewtje met de twee McLaren-coureurs van dat jaar: David Coulthard en Mika Hakkinen. Je ziet het allemaal op de beelden hieronder. Tegenwoordig zou een dergelijk optreden van de Spice Girls waarschijnlijk niet meer plaatsvinden. Geri Halliwell, Ginger Spice, is namelijk getrouwd met Red Bull-teambaas Christian Horner.

SAn2KHUIzJM

BAR onthult dubbele livery

Twee jaar na de spectaculaire presentatie van McLaren, was het het nieuwe team British American Racing (kortweg BAR) dat de show stal. Het team onthulde voor het nieuwe seizoen niet één, maar twee bolides. BAR had twee hoofdsponsors aangetrokken, één voor de ene auto en één voor de andere auto. Een van de bolides werd voorzien van 'Lucky Strike'-sponsoring en de andere werd ondergedompeld als de '555'-bolide. De FIA was echter niet blij en in de regels staat ook duidelijk dat de twee auto's van hetzelfde team hetzelfde uiterlijk moeten hebben. BAR kwam echter met een heel creatieve oplossing. Ze besloten de twee liveries door een enorme ritssluiting te combineren op één auto. Wow!

Standbeeld onthult Benetton F1-auto

Het team van Benetton verdient ook een vermelding op deze lijst. In 2000 besloot het team eens flink uit te pakken op Italiaanse bodem. De felblauwe auto viel sowieso al op in een pittoresk Italiaanse stadje, maar dat was nog niet genoeg. De flamboyante teambaas Flavio Briatore had besloten dat de presentatie spectaculair moest zijn. Middels een kantelmechanisme moest een standbeeld plaatsmaken voor de nieuwe Formule 1-wagen van het team. Dat is nog eens een mooie binnenkomst!

Vliegtuig levert nieuwe F1-bolide

De onthulling van de Jordan EJ12 kan ook niet ontbreken op deze lijst. De Engelse renstal trok voor het Formule 1-seizoen van 2002 DHL aan als nieuwe sponsor en besloot daarom flink uit te pakken bij de presentatie van de nieuwe auto. Het transportbedrijf heeft eigen vliegtuigen ter beschikking en Jordan besloot één van die vliegtuigen in te zetten voor de launch van de nieuwe bolide. Een geel DHL-vliegtuig landde op Brussels Airport en in een loods van DHL werd vervolgens de nieuwe F1-auto uit de bagageruimte gehaald. Spectaculair was het zeker, maar het leverde het team niet het gewenste resultaat op. Giancarlo Fisichella en Takuma Sato wisten geen potten te breken met de Jordan EJ12.

McLaren zet nieuwe F1-auto in elkaar

Het team van McLaren zien we voor de tweede keer terug in deze lijst. Maar waar de Engelse renstal in 1997 nog de Spice Girls het grootste werk liet doen, moest het teampersoneel in 2011 zelf aan de slag. De nieuwe MP4-26 werd centraal op een plein geplaatst, maar zonder een hoop essentiële onderdelen. Vervolgens kwamen van alle kanten teamleden aangesneld om verschillende onderdelen te plaatsen op de nieuwe bolide. Als klap op de vuurpijl werden de laatste onderdelen, de headrest en het stuurtje, door Lewis Hamilton en Jenson Button aan de auto bevestigd. De beelden van deze unieke presentatie zijn hieronder te bekijken.

wbAKSkkMSAw

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"