De tops en flops van de GP van China

10 apr. 2017 16:51 Redactie

Wie vielen op tijdens de Grand Prix van China?


Na een vrije saaie openingsrace in Australië werden we door de coureurs in China getrakteerd op een ware spektakelstuk. Niemand minder dan onze eigen Max Verstappen verzorgde hierin de hoofdrol. Met natuurlijk wat hulp van de weergoden groeide de GP van China uit tot een race waar nog lang over na zal worden gesproken. Maar wie waren nu de echte toppers en floppers in China?

Toppers


Max Verstappen: China werd weer één grote Verstappenshow. Zijn kwalificatie liep uit op een flinke teleurstelling maar al na de eerste ronde was deze kater volledig weggespoeld. Fans, teambazen en commentatoren gingen er eens goed voor zitten. Wat volgde was wederom een briljante race van onze landgenoot. Inhalen met de nieuwe auto's en bredere banden niet mogelijk? Verstappen bewees het tegendeel en kwam uiteindelijk geheel verdiend als derde over de streep. De fans kozen hem dan ook opnieuw tot 'Driver of the Day'.

Sebastian Vettel: Opnieuw reed de Duitser een sterke race. Zijn start was misschien wat discutabel, althans zijn positie op de grid, maar in de race liet hij andermaal zien dat hij een serieuze kandidaat is voor de titel. Met mooie inhaalacties waarbij hij zelfs Max Verstappen tot een remfout wist te verleiden, kwam de winnaar van Australië uiteindelijk als tweede over de finish en hield daarmee de schade ten opzichte van Hamilton beperkt.

Fernando Alonso: Ook Alonso liet zich in China weer van zijn beste kant zien. Hij 'stampte als een beest' in het rond tijdens de kwalificatie en deed daar in de race nog een schepje bovenop. Geheel tegen alle verwachtingen in reed de Spanjaard in de punten. Het bewijst maar weer eens wat voor goede coureur Alonso is als je dit met de mindere McLaren bereikt. Het was dan ook heel erg zuur dat zijn harde werken niet werd beloond en hij uiteindelijk met een defect stil kwam te staan.

Carlos Sainz: De tweede Spanjaard bewees uiteindelijk dat ie niet gek was. Hij startte als enige op droogweerbanden en verloor bij de start de nodige posities. Echter,  de baan droogde rap op waarna Sainz al snel terug was in de top 10. Zelfs met een spin liet Sainz opnieuw zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden vooral als er sprake is van lastige omstandigheden.

Kevin Magnussen: Voor wie het heeft gemist, de Deen kwam verdienstelijk als achtste over de streep! Geheel buiten het oog van de camera's liet Magnussen eindelijk weer eens van zich spreken. Het was al even geleden dat de Deen punten scoorde maar zijn overstap naar Haas F1 pakt tot nu toe goed uit. Hij bezorgde Haas F1 de eerste punten van dit seizoen en gaf daarmee Grosjean het nakijken.

Floppers


Valtteri Bottas: Valtteri, wat was je in hemelsnaam aan het doen daar achter die safety car? Een beginnersfout met dure gevolgen want Mercedes liep daardoor behoorlijk wat punten mis. Zulke fouten mogen misschien bij een minder team maar worden bij Mercedes hard afgestraft.

Antonio Giovinazzi: Van held tot schlemiel, in Australië nog bejubeld en gebombardeerd tot de beoogde opvolger van Raikkonen bij Ferrari. In China zorgde hij er eigenhandig tot twee keer toe voor dat Sauber flink in de buidel moest tasten om de auto te repareren. De Italiaan deed hiermee zijn net opgebouwde reputatie direct de das om, maar krijgt misschien nog een herkansing in Bahrein als Wehrlein zich opnieuw niet fit genoeg voelt.

Kimi Raikkonen: Waar Vettel het ene podium na het andere haalt, is Raikkonen in geen velden en wegen te bekennen. Al mopperend over de boordradio liet Raikkonen zijn frustraties de vrije loop. Wordt het tijd voor Ferrari om afscheid te nemen van de Fin? Hij wordt in ieder geval op het matje geroepen om te verklaren waarom hij met exact dezelfde auto als Vettel niet op het podium staat.
Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen