De tops en flops van de GP van Monaco

29 mei 2017 16:59 Redactie

Wie vielen op tijdens de GP van Monaco?


De GP van Monaco waar inhalen dit jaar inderdaad totaal onmogelijk bleek te zijn. Het werd dan ook een optocht. Was het saai? Ja, in zekere zin wel want 78 ronden lang gebeurde er weinig en toch ergens ook weer ontzettend veel.

Strategische spelletjes of gewoon goed getimed? We zullen het nooit helemaal zeker weten. Wat we wel weten is dat Ferrari voor het eerst sinds 2010, de GP van Duitsland, weer een 1,2 boekte en dat Red Bull inderdaad het beoogde podium pakte. Grootste verrassing? Een podium zonder Mercedes! De laatste keer dat dit gebeurde, kunnen we ons natuurlijk nog goed herinneren, dat was inderdaad bij de GP van Spanje in 2016!

Welke coureurs of teams vielen ons wel op in deze 75e editie van de GP van Monaco?


Toppers


Sebastian Vettel: Natuurlijk, hij snoepte de overwinning af van zijn teamgenoot maar kun je hem dat kwalijk nemen? Nee, absoluut niet. Vettel was het hele weekend in Monaco al de te kloppen man en moest op zich ineens Raikkonen voor zich dulden. Dat hij vijf ronden de tijd kreeg om marge op te bouwen? Tja, je moet het nog steeds wel doen in de nauwe straten van Monaco waar elk foutje onmiddellijk wordt afgestraft. De Duitser hield het hoofd koel en gaat nu met een riante voorsprong van maar liefst 25 punten op Hamilton naar de volgende race in Canada!

Carlos Sainz: Sainz begon als zesde en eindigde als zesde. Dat mag dan niet bijzonder zijn maar in Monaco gelden andere wetten en is het zeker een knappe prestatie. We moeten natuurlijk vooral niet vergeten dat hij het doet met een Toro Rosso en daarmee hield hij wel mooi de snellere Mercedes van Hamilton achter zich!

Haas F1: Grosjean spinde tijdens de kwalificatie nog als een jong katje maar liet in de race zien dat hij wel degelijk een goede coureur is. Ook zijn teamgenoot Magnussen deed voor de verandering van zich spreken en samen bezorgde ze Haas F1 de allereerste dubbele puntenfinish!

Helaas waren er natuurlijk ook weer coureurs of teams die op een negatieve manier de aandacht trokken. Wij zetten ze op een rijtje!

Floppers


McLaren: Het enige circuit waar het veel geplaagde McLaren dit seizoen punten kon halen. Hier moest en zou het gebeuren maar weer ging het mis. Dit keer was het niet de Honda motor die het probleem vormde maar waren het de coureurs zelf die hun kans op punten om zeep hielpen. Okay, Button reed natuurlijk een vrij kansloze race omdat hij vanuit de pitstraat moest starten maar zijn actie op Wehrlein was er eentje in de categorie 'dom, dommer, domst'. Om de malaise compleet te maken, dook ook Vandoorne voor de tweede keer dit weekend in de bandenstapel. Einde race, weg punten want Vandoorne lag op P10. Er zal heel wat moeten gebeuren wil McLaren van die hachelijke nul afkomen!

Sergio Perez: Perez, jongen, het ging zo lekker de afgelopen races maar wat gebeurde er in hemelsnaam in Monaco? Vorig jaar werd je er nog knap derde en nu reed je totaal gefrustreerd rond en ramde je met je Force India Daniil Kvyat van de baan. Een domme onnodige actie en zeker niet handig als je zo graag naar Ferrari wilt!

Lance Stroll: Inmiddels groeit Stroll aardig uit tot een vaste klant in deze categorie. Deed hij dan zoveel verkeerd? Tja, nadat hij de Williams in VT1 in de muur parkeerde, viel het daarna eigenlijk wel mee. Probleem met Stroll is alleen dat hij nog totaal geen vooruitgang heeft geboekt. Elk raceweekend houden we weer ons hart vast wat er nu weer gaat gebeuren. Hij komt ontzettend zenuwachtig over en beschikt maar over weinig wagenbeheersing. Het ergste is eigenlijk nog dat hij totaal niet in de buurt weet te komen van Massa. Massa werd namelijk gewoon weer negende terwijl Stroll uit voorzorg binnen werd gehaald.
Foto: Dan Istitene / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen