Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De vijf beste F1-races van kampioensjaar Verstappen volgens de fans

Formule 1-fans hebben gestemd op hun favoriete races van 2021, waarna er een mooie top vijf uit de stemming kwam gerold. Er staat geen zege van Max Verstappen of Lewis Hamilton bovenaan.

Verstappen Ricciardo Hamilton Norris Start 2021 Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Met 22 races en een knotsgek titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden de fans genoeg om uit te kiezen toen de officiële Formule 1-website hen vroeg om te stemmen op hun top vijf races van het seizoen 2021. Dit was de uitkomst.

5: Hongaarse Grand Prix

Verstappen-fans zullen deze race niet per se herinneren op een positieve manier, maar het was wel een bijzondere zondag op de Hungaroring. Een natte start, waarbij Valtteri Bottas de fout in ging. Hij viel samen met Norris en Perez uit, terwijl Verstappen met veel schade kansloos was voor de overwinning.

Na de rode vlag besloot iedereen meteen naar binnen te duiken voor de herstart en droogweerbanden te pakken. Op een coureur na: Lewis Hamilton. Hij stond in zijn eentje voor de startlampen op het rechte stuk. Een bizar aangezicht, waarna hij een ronde later alsnog droogweerbanden kwam halen. Hij was de enige, waardoor hij weer achteraan het veld kwam te liggen.

Er volgde een inhaalrace, terwijl Esteban Ocon en Sebastian Vettel vooraan het veld samen uitmaakten wie er ging winnen. Of zou Hamilton hen nog bijhalen? Nee, want Fernando Alonso verdedigde op geweldige wijze en hield Lewis een tiental ronden op. Zo won Ocon zijn eerste race in F1.

Uitslag Race - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

4: Grand Prix van Azerbeidzjan

Wederom een race die menig Verstappen-fan graag snel wil vergeten. Max Verstappen domineerde van begin tot (kort voor het) einde. Alhoewel Hamilton de leiding in eerste instantie had, was het een superieure strategie van Red Bull die hem aan de leiding hielp en Perez aan de tweede plek.

Lance Stroll ging in eerste instantie echter met een klapband hard de muur in, waarna Verstappen kort voor het einde van de race volgde. Daardoor ging zijn zege in rook op en waren het Hamilton en Perez die gingen strijden om de zege.

Met Perez startend vanaf P1 en Hamilton vanaf P2 had de Mexicaan de zege voor het grijpen. Hij kwam echter niet goed weg van de lijn en Lewis had hem meteen te pakken. Plots schoot Hamilton echter rechtdoor en verloor hij 25 punten, omdat hij per ongeluk een knopje had omgezet die zijn rembalans aanpaste. Checo won zijn eerste race voor Red Bull en Vettel en Gasly zorgden ervoor dat het een prachtig podium was.

Uitslag Race - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

3: Sao Paolo Grand Prix

De Grand Prix van Brazilië stond garant voor spektakel. Het was Lewis Hamilton voor wie alles in eerste instantie mis ging. Een nieuwe motor zorgde voor vijf plekken straf, maar een diskwalificatie in de kwalificatie zorgde voor nog meer pech.

Hij startte de sprintrace vanaf achteraan het veld, maar rukte zich prachtig op naar de top vijf. Na zijn straf moest hij weer op plek tien beginnen, maar in een daverend gevecht schudde hij Verstappen uiteindelijk toch van zich af en deelde hij een tik uit in de strijd om de wereldtitel.

Uitslag Race - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

2: Grand Prix van Abu Dhabi

De race die de wereldtitel besliste. Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen in gelijke hoogte qua punten naar Abu Dhabi. Winner takes it all. Verstappen pakte een sensationele poleposition en Hamilton zat hem op de hielen. Bij de eerste bocht lag de Brit echter al voor, nadat Max een slechte start meemaakte.

Na wat getouwtrek in de eerste ronde was het Lewis die nog steeds aan de leiding ging en aan de horizon verdween. Heroïsch verdedigen van Perez bracht de spanning nog wat terug, maar Hamilton was simpelweg te sterk. Tot díé crash van Nicholas Latifi, die de safety car op de baan bracht kort voor het einde van de race.

Met nog een ronde te gaan reed de safety car weer naar binnen, met Verstappen op kersverse banden en Hamilton op oude harde banden. Het resultaat weet iedereen. Een zenuwslopend einde van het jaar, dat voor veel controverse zorgde, maar door de fans blijkbaar wel wordt gewaardeerd.

Uitslag Race - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

1: De Italiaanse Grand Prix

De Grand Prix die echter als winnaar werd uitgekozen door de fans, was de race op Monza. Deze stond bol van spektakel, met Verstappen op poleposition. Hij werd echter afgetroefd door Daniel Ricciardo, die vanaf plek twee was gestart. Hamilton was begonnen op plek vier en zat vast achter Norris.

Bij de eerste pitstopronde ging het echter mis voor Verstappen, die een slome pitstop had. Mercedes reageerde door Hamilton meteen naar binnen te halen. Ze kwamen zij aan zij weer de baan op en Verstappen probeerde buitenom zijn rivaal in te halen. Het eindigde in tranen, met Verstappen bovenop de Mercedes-bolide van de Brit. Beiden vielen uit.

Ricciardo vond het allemaal prima, want hij reed vervolgens naar de zege, met Lando Norris achter zich op P2. Bijzonder genoeg was het de enige 1-2 voor een team in 2021. Red Bull en Mercedes wisten dat het hele jaar niet te flikken. Het was goed genoeg om door de fans uitgeroepen te worden tot beste race van het jaar.

Uitslag Race - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook interessant:

Wie is de dame aan de zijde van Lewis Hamilton?

Of Lewis Hamilton nou eerste, tiende of laatste wordt tijdens een Grand Prix, hij loopt altijd gelijk naar Angela Cullen toe. Wie is deze dame aan de zijde van de zevenvoudig wereldkampioen en waarom is ze zo belangrijk voor Hamilton?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"